A világ legviccesebb kinézetű kutyájának szomorú és egyben csodálatos története van

Amint Alexis meglátta a fotóját, azonnal rájött, hogy ő számára az igazi kutya. Akkor még nem tudta, hogy eszméletlenül édes kinézete mögött szomorú történet áll, de ennek ellenére magához vette és a szomorúságot mindennapi boldogsággá alakította új kedvence életében. Kila ugyanis vak, de ezt akár le is tagadhatná.

 

A husky keverékre Tijuana utcáin találtak rá az állatmentők. Részegek és gyerekek kövekkel dobálták a vak kutyakölyköt. Azonnal bevitték egy menhelyre, és igyekeztek neki mielőbb gazdát találni, de vaksága miatt ez nem volt könnyű feladat. Mégis viszonylag gyorsan ráragyogott a szerencse: Alexis Magoo meglátta a róla készült képeket, és azonnal beleszeretett.

A hölgy akkoriban depresszióval küzdött, élete nem úgy alakult, ahogy szerette volna. Annak sem látta értelmét, hogy reggelente felkeljen, de ahogy Kila megérkezett az életébe, minden gyökeresen megváltozott.

– Az első pillanattól kezdve örömöt hozott az életembe és mindenhova, ahol megfordult. Nem ismer semmi mást, csakis a szeretetet, ez sugárzik a szemeiből – meséli a büszke gazdi.

Senki sem tudta pontosan, hogy az örökbe fogadáskor mindössze 9 hónapos kutya hogyan vakult meg és hogy vak volt-e egész addigi életében, de az biztos, hogy úgy viselkedik, mint aki tökéletesen lát. Valószínűleg fogalma sincs arról, hogy ő bármiben más lenne, mint a többiek, és ez így van jól.

Kila, hogy állandó biztonságban érezze magát, kis körökben térképezi fel a környezetét. Nem számít neki, melyik kutyával játszik vagy kit üldöz, a lényeg, hogy boldog. Ráadásul ismeri az irányok parancs szavát, így gazdája tökéletes biztonsággal tudja navigálni.

Annak ellenére, mennyi keserűséget élt át kölyökkorában, Kila mindenkit imád: felnőttet, gyereket, bogarakat és macskákat. Mikor valaki jön hozzájuk, igyekszik megmutatni gazdájának, hogy megvédi, ha kell, és megugatja az érkezőket, de egy kedves szóra vagy egy simire azonnal elveszti a fonalat és átadja magát a boldogságnak.

 

Fantasztikus történetek:

A siket és vak kutya olyan magabiztos, hogy kapott egy siket barátot, akit tanítgathat

A vakvezető kutya minden alkalommal titokban beviszi a kutyafelszerelés boltba vak gazdiját

Elhunyt Smiley, a vak terápiás kutya, de öröksége tovább él

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...