Négylábú őrmestert alkalmaznak egy amerikai rendőrkapitányságon stresszoldónak

Négylábú őrmestert alkalmaznak egy amerikai rendőrkapitányságon stresszoldónak

Fuzz őrmester készen áll a szolgálatra – az ölelkezési részleg vezetését kapta meg az egyik minnesota-i kapitányságon, miután a rendőrök rájöttek, hogy kitűnően kezeli a stresszes munkakörben dolgozók feszültségeinek feloldását.

Ha azt hisszük, hogy egy rendőrségen csakis kiképzett, fegyelmezett, komoly rendőrkutyák dolgoznak, akkor nagyon tévedünk. Ahogy a munkahelyek és a terapeuták egyre inkább felismerik, hogy a kutya kitűnő segítség a feszültség oldására, ugyanígy a minnesota-i rendőrség is rájött: túl stresszes a munkájuk ahhoz, hogy ne alkalmazzanak egy szőrös, cuki négylábú pszichológust.

Stresszoldás megoldva

Kathryn Smith a St. Paul Rendőrkapitányság tisztjét még tavaly hívták ki egy helyi farmra, ahol pár napja egy kóbor anyakutya tűnt fel pár kölykével. Kiment a helyszínre, hogy biztonságba helyezze az állatokat, ennek pedig az lett a vége, hogy örökbe fogadta az egyik kölyköt – főként a kapitányság részére.

Fuzz, vagyis Fuzz őrmester már a második eb, aki rendszeresen látogatja a kapitányságot, ugyanis a főnök is minden pénteken beviszi kedvencét, Stellát. Így már megalapozott volt az igény, hogy mindig legyen egy szeretgethető kutya a rendőrök közelében. Munkájuk köztudottan nagyon magas stressz szinten mozog, így gyorsan rájöttek, hogy a kutyák jelenléte nem pusztán jó móka, de komoly stresszoldó hatása is van.

Fuzz lett az első hivatalos négylábú őrmester, aki részmunkaidőben dolgozik, munkaköri leírása között szerepel a rendőrök szórakoztatása, a labdázás és persze ő vezeti az ölelkezési részleget – a stresszoldás nagymestere. Mivel természete végtelenül kedves és nyugodt, így a rendőrök azt tervezik, hogy beíratják egy terápiás kutya továbbképzésre is a kollégát, hiszen úgy még több embert tud majd támogatni.

– Ha egyszer végzett terápiás eb lesz, reméljük, hogy nem csak a rendőr kollegáknak, de az áldozatul esett embereknek is segítséget nyújthat – nyilatkozta John Lozoya, az osztály részlegének főparancsnoka.  Amióta létrejöttek az első rendőrőrsök és tűzoltó állomások, mindig is ott voltak mellettünk az állatok. Fuzz a rendőrkutyák új generációs változata, aki történetesen úgy néz ki, mint egy bolyhos plüssmaci. –  

(Kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: thedodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...