Tesztüzem alatt a városligeti kutyás élménypark

Tesztüzem alatt áll a Városligetben kialakított kutyás élménypark, ami annyit jelent, hogy előre kiválasztott tesztkutyákkal ellenőrzik, hogy minden rendben lesz-e a területtel. A többi kutyás egyszerre nevet a híren és gyászolja a szabad kutyázást, amit valaha a Városliget jelentett számukra, egy zöld szigetet a nagyvárosban.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a városligeti fejlesztések egyik része a tervezett kutyás élménypark, ami ugyan modernkori látványt biztosít a gazdiknak, csak épp a szabadságukat kell adniuk cserébe. Ugyanis az élménypark megnyitása után megszűnni látszik a „városligeti szabad kutyázás”.

Az MTI híre szerint a napokban elkezdődött a kutyás élménypark tesztüzeme, pár héten belül pedig mindenki előtt meg is nyílik a több mint ötezer négyzetméteren kialakított kutyás park – közölte a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa.

Persányi Miklós elmondta, hogy a tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat. A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti – tette hozzá. Az élménypark helyén korábban – az évek során feleslegessé vált – épületek álltak, ezek lebontásával növekedett a zöldfelület.

Hozzátette, hogy a park területén a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig „játszótér” és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll majd.  

Mint felidézte, a kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki – ezt azonban több szervezet is hiányolja.

Sokan üdvözölték a fejlesztést, egészen addig, amíg meg nem tudták, hogy ez nem plusz szolgáltatás lesz, hanem lényegében az egyetlen, ahol majd „szabadon” lehet kutyázni. Jogos kérdésként merül fel továbbá, hogy hová menjen az, aki nem szeretné kedvencét ennyi kutya közé vinni – hiszen egy túlzsúfolt terület egyenes út a konfliktusokhoz – illetve az, aki eddig kutyával és gyerekkel ment a Városligetbe, az mostantól hogy oldja meg a kérdést.

Aggasztó a Városligetet használó kutyák aránya a területhez képest, ez pedig további problémákat vet fel: ilyen a tisztaság, a szag kérdése vagy az ott lakók nyugalma.  

Korábban arról is írtunk, hogy a rosszul kialakított kutyafuttatók milyen összeütközésekhez tudnak vezetni a kutyások és az ottlakók között.

 

Még több kapcsolódó hír:

Futtató harcok a lakóközösségek és a kutyások között – nincs kiút?

Kutyafuttatóban fotózkodtak 100 kutyával a Városligetért

Városliget – kutyás élménypark és növekvő tiltott zónák

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: MTI
Fotók: Liget Budapest

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...