Halott kutyatetemmel szállította együtt az élő kutyákat a gyomaendrődi gyepmester

A Gyomaendrődi gyepmesteri telep kutyái elnevezésű facebook oldalt állatvédők üzemeltetik, hogy ezzel is segítsék a telepen sínylődő kutyákat. Az oldal szemfüles olvasói vették észre, hogy az egyik fotón egy befogott kutya áll egy utánfutóban – alatta pedig zsákba csomagolt kutyatetem.

 

Sokan csak a vizslára koncentráltak, akit az állatvédők azért fotóztak le, hogy hazakerülését segítsék. Állítólag az utcáról fogta be a gyepmester, majd később a befogott állatok mellé egyszerűen betett egy tetemet, aki gázolás áldozata lett.

Az Állatmentő Liga hatalmas felháborodással posztolta a kimentett képet, hiszen tilos élő állatot és tetemet együtt szállítani. A tetem ugyanis, azon kívül, hogy teljes mértékben etikátlan cselekedet odatenni, veszélyes hulladéknak minősül, közegészségügyi kockázatot jelent. A kutya ráadásul konkrétan a halott állaton állt a fotózás pillanatában, előtte pedig együtt utazott vele, és jól látható, hogy legalább még egy kutya utazott velük, aki a tetem mellett feküdt.

Állítólag a többi zsák üres volt. Az Állatmentő Liga a helyi önkormányzatnál panaszt tett. A sintérrel évek óta hadakoznak az állatvédők és a jóérzésű állatbarátok, állítólag nemrég sikerült csak elérni nála, hogy fotózni lehessen a gyepmesteri telepen és segíthetnek a gazdikeresésben, régebben különös tömeges eltűnésekről is beszámoltak a kutyák körében. A fotózás kitiltása pedig mindig gyanús.

A vizslának eleve sokkoló lehetett a befogás, biztosan nem tett jót az idegállapotának, hogy egy halott kutyán kellett taposnia. Az állatvédő Liga nem mellesleg az utánfutót is veszélyesnek minősítette, balesetet okozhat a benne szállított állatoknak – valószínűleg ez a legutolsó szempont, amit a gyepmester figyelembe vesz.

 

Ezek is itthon történnek:

Hatalmas felháborodás és félreértések a rendőr által megvert kutya körül – közben telve a menhelyek ugyanilyen kutyákkal

Halásztelken egy jogellenes rendelet miatt a sintér viszi el a kutyákat

Nehéz helyzetben az állatvédelem – rengetegen fedél nélkül télen

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...