Saját KB bal
Saját KB jobb

Fantasztikus ötlet: szelfizz Brúnó századossal, az ország leglustább tűzoltójával

Hatalmas ötlet a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, ahol Brúnó százados is „dolgozik”. Az 5 éve szolgálatban lévő négylábú tűzoltó amúgy is nagy népszerűségnek örvend, de most biztosan elkezd szárnyalni karrierje. Ugyanis a laktanyába szervezett osztálykirándulások alkalmával vele és a tűzoltói élettel is megismerkedhetnek a gyerekek, ha pedig ők nyernek a hirdetett versenyben, egy komplett tűzoltó bemutatót nyerhetnek a kutyás élmény mellett.

 

Fényképezkedj Brúnóval, járd körbe a laktanyát, tudj meg izgalmas részleteket a tűzoltói hivatásról, rajzold- vagy írd le és küld vissza a megélt élményeidet, majd nyerj egy egyedülálló tűzoltóbemutatót óvodádnak vagy iskoládnak – olvashatjuk a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Nógrád megyében, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgál Brúnó százados, az ország „leglustább tűzoltója”. Az ötéves labrador 2013 októberétől teljesíti szolgálati kötelezettségeit salgótarjáni állomáshelyén, s ez idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert mind a felnőttek, mind pedig elsősorban a gyerekek körében.

Mint minden labradornak, Brúnónak is a vérében van a játékosság és az emberszeretet, és ezt minden adandó alkalommal ki is fejezi. A parancsnokságra gyakran érkeznek gyermekcsoportok, akik a laktanya, a tűzoltógépjárművek, a védőfelszerelések és a technikai eszközök megismerése mellett előszeretettel játszanak Brúnó századossal.

A tűzoltó hivatás bemutatása és egyben a gyermekek tűzvédelmi ismereteinek fejlesztése, felelősségtudatra nevelése érdekében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén először szervezi meg a „Szelfizz Brúnó századossal, a tűzoltókutyával!” című programját, amelynek lényege, hogy óvodás és általános iskolás csoportokat vár a salgótarjáni tűzoltók laktanyájában (Salgótarján, Szent Flórián tér 1.). A parancsnokság tökéletes osztálykirándulási helyszín is lehet a diákoknak – Nógrád megye természeti értékeinek feltérképezése közben „pihenésképp” beilleszthető a programba a nagyjából egy órás laktanyalátogatás.

A látogatásokról minden alkalommal fénykép készül és a program sikeréről időről időre beszámol az igazgatóság weboldalán. A látogatást követően az óvodás és általános iskolai első osztályos gyermekeknek rajzban, az általános iskolai felsőbb tagozatos diákoknak pedig írásban kell visszaküldeni a Brúnóval megélt élményt. Az az óvoda és az az általános iskola, ahonnan nyár végéig a legtöbb rajz és megírt történet érkezik, egyedülálló tűzoltóbemutatót nyer, emellett korosztálynak megfelelő tűzmegelőzési oktatást kap.

A programra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben az alábbi címen: [email protected] Ebben írjátok meg, hogy mikor és hány fővel szeretnéttek érkezni, valamint minden esetben adjáok meg a kapcsolattartó telefonszámát, akivel a tűzoltó kollégák egyeztethetnek. További kérdés esetén keressétek az igazgatóság szóvivőjét az alábbi telefonszámon: 0036-30/9743-459.

 

Még több tűzoltó:

Korábban már bemutattuk Brúnót, itt jobban megismerkedhettek vele

Mostantól minden Birmingham-i tűzoltóautón lesz kifejezetten állatoknak készült életmentő felszerelés

20 percig élesztették újra a kiskutyát a tűzoltók

 

 

 (kutyabarát.hu)

Forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Angyal Eszter tűzoltó főhadnagy

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...