A kanadai korcsolyabajnok örökbe fogadta a kutyát, aki ételként végezte volna

Mindenki úgy segít, ahogy tud: le a kalappal Meagan Duhamel előtt, aki már biztosan aranyéremmel tér haza a dél-koreai téli olimpiáról, tavaly pedig két kutyával tért haza ugyaninnen, akiket a biztos haláltól mentett meg – mivel az ebek kutyahúsként végezték volna levesben. Egyiküket azonnal örökbe is fogadta.  

 

Tavaly februárban a tacskószerű kutyát, Moo-Tae-t egy húsfarmról menekítették ki állatvédők, Meagan pedig egy másik kutyával együtt helyet biztosított neki maga mellett a repülőn, mikor hazatért az olimpiai kvalifikációról. Majd örökbe fogadta, és azóta velük él a szerencsés állat.

Dél-Koreában közel két millió kutyát nevelnek húsfarmokon, hogy később helyi jellegzetes ételekként végezzék. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a hatóságok igyekeztek elleplezni a más országok számára szörnyű szokást az olimpiai játékok idejére, de az árusok nem akarták, hogy üzletük sérüljön, így lényegében semmi sem változott, maximum annyi, hogy nem engedik fotózni a turistákat a húspiacokon.

A „Free Korean Dogs” elnevezésű szervezet azért küzd, hogy a húsfarmokon a halálukat váró kutyákat megmentsék és más országokba menekítsék. Ez a szervezet hozta össze Meagan-nel a kiskutyát, aki azonnal hazavitte Kanadába. Még egy kutyát hozott magával, őt egy másik családnak adta örökbe.

Moo-Tae nem érkezett sérülésektől mentesen Észak-Amerikába, lábai örök életére amorfak lesznek az átélt kínzások és minőség nélküli élet miatt. De a kiskutya, úgy néz ki, gyorsan megbarátkozott sokkal kellemesebb új életével. – Leggyakrabban valakinek a karjai közt szeret lenni. Még a játék se érdekli, csak valaki ölelgesse – meséli a jószívű olimpikon.

A kétszeres világbajnok sportoló újabb kutya elhozatalát tervezi, mikor hazatér, reméli, hogy többi sportoló társa is legalább támogatni fogja a kutyák megmentését az olimpia alatt.

 

Ezeket is ajánljuk:

A városvezetés el akarja rejteni a kutyahúst, de az árusokat nem érdekli

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

Taiwanon már betiltották

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...