22 eladásra szánt francia bulldogot összezsúfolva próbáltak kivinni az országból egy személyautóban

Külsősárd – Február 1-én igazoltatták a rendőrök a két olasz férfit, akinek az autójából összesen 22 bulldog került elő. A kutyák, köztük alig pár hetes kölykök összezsúfolva, papírok nélkül utaztak, hogy Olaszországban jó pénzért tovább adják őket.

 

A zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit tartóztattak le. A jármű rakterében, papírdobozban valamint mobil kutyaboxban 22 francia buldog fajtájú kutyát – köztük néhány hetes kölyköket – találtak. A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.

A ki- és beszállítás szabályai szigorúak: kizárólag egészséges, jól tartott és bevizsgált állatok léphetik át a határt. Legalább 15 heteseknek kell lenniük, mikrocsippelve, oltva, féregtelenítve, útlevéllel igazolva. 

A két külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak.

A Lenti Rendőrkapitányság kezdeményezi a 26 éves és a 33 éves torinoi személyek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

Az illegális állatszállítás folyamatának rengeteg felelőse van: az alkalmi vagy nagyüzemi szaporítók, akikkel tele az ország, mert ha van kitől olcsón felvásárolni, akkor mindig lesz olyan csempész, aki nagy hasznot lát az üzletben. Az egyik legfelháborítóbb részlete az ilyen ügyeknek az állatorvosok cinkossága, képesek pénzért papírokat, születési dátumokat hamisítani. Ha pedig van rá külföldön kereslet, akkor van hova szállítani és eladni drágán – amíg ez ennyi embernek jó üzlet, addig mindig lesz olyan hír, amiről beszámolunk.

 

Ezeket is ajánljuk a témában:

Kutyacsempészet – láss mögé és értsd meg

Magyar szaporítókról, csempészekről és piacról számol be a külföldi sajtó

Így ismerd fel a szaporítót

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Zalai Megyei Rendőr-főkapitányság
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...