Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyenként zacskóba csomagolva dobták ki a határban a kölyökkutyákat

Egy hölgy lovaglás közben lett figyelmes a nyüszítésre Gyalóka közelében. Férjével három kölyökkutyát találtak külön zsákokba csomagolva – az elkövető alapos munkát végzett, de a kölyköknek aznap szerencséje volt.

A nyugat.hu számolt be az esetről – egyik olvasójuk mesélte el a szörnyű történetet. A Vas megyei Gyalóka határában éppen lovagló körútján haladt, mikor a bokrok közül nyüszítést hallott.

Egy illegális szemétlerakó volt a környéken, a hangok onnan jöttek. A hölgy azonnal riasztotta a férjét, hogy segítsen neki megtalálni a sírás forrását. A férfi pár perc alatt a helyszínre ért, és szinte azonnal meg is találták, honnan érkezett a szomorú nyüszítés.

Három fekete szemetes zsákot találtak, mindegyiknek szorosan be volt kötve a szája. Ahogy kibontották, szembesültek vele, hogy mindegyikben egy-egy pár hetes kölyökkutya van.

A megtaláló férfi szerencsére állatorvos, így azonnal szakértő szemmel tudott a bajba jutott kiskutyákra nézni. Ahhoz, hogy később meg tudják tenni a szükséges jogi lépéseket az elkövető ellen, filmre vették az egyik zsák kibontását.

A nyugat.hu úgy tudja, hogy a talált kölykök most a házaspárnál erősödnek, és egyiküket mindenképp szeretnék megtartani. Amint a többiek erőre kapnak, az állatvédőkhöz kerülnek, ahol megkezdődik a gazdi keresés folyamata, és mindenki reméli, hogy hamarosan valaki őket is örökbe fogadja majd.

A 2017-es statisztikák nem kecsegtetnek túl sok jóval, ami az országban elkövetett állatkínzásokat és azokra kirótt büntetéseket illeti. Míg országunkban akár 3 év börtönbüntetés kiszabása is megengedett lenne állatkínzás vádjában, addig a tényleges büntetések megmaradnak a dorgálás, a versolvasásra kötelezés és a felfüggesztett büntetések szintjén, amelyeknek vajmi kevés elrettentő ereje van a későbbi potenciális elkövetők szemében.

 

Ezeket is ajánljuk:

Miért nem kap valaki letöltendő börtönbüntetést, ha az ügyészség azt kér?

Nonszensz: a vádlott és az ügyészség is enyhébb ítéletért fellebbez a süni gyilkosság ügyében

A Fülöp-szigeteken 90 év börtönbüntetéssel néz szembe az az elkövető, akinek 30 kutya halála szárad a lelkén

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: nyugat
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a kutyabarát.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...