Saját KB bal
Saját KB jobb

Nonszensz: a vádlott és az ügyészség is enyhébb ítéletért fellebbez a süni gyilkosság ügyében

A 3 éves letöltendő börtön helyett az ügyészség és a vádlott is enyhébb ítéletért fellebbez – tudta meg a hvg.hu. A vádlott már az ítélet kihirdetésekor fellebbezett, a vádhatóság akkor még gondolkodási időt kért – végül gyakorlatilag egy oldalra kerültek.

Ahogy arról keserédes szájízzel beszámoltunk: idén megszületett az eddigi egyik legszigorúbb ítélet állatkínzás vádjában: egy süni hátán tavaly szándékosan tüzet gyújtottak, aki később belehalt az átélt borzalmakba. A bíróság első fokon 3 év tényleges szabadság vesztésre ítélte az elkövetőt. Az ítélet nem volt jogerős, de reményre adott okot, hogy most talán tényleg komoly büntetést kap az, aki egy védtelen állatot bánt.

Szinte semmilyen komoly ítélet nem született, még a legsúlyosabb ügyekben is, ahol hatalmas volt a média érdeklődés (ld. Fülöp ügye). Az állatvédő és állatszerető emberek folyamatosan háborognak: nincs elrettentő erő, pedig nem győzik felhívni az emberek figyelmét: aki védtelen állatnak árt, az az emberrel is képes megtenni.

A hvg információi szerint a vádlott az ítélet kihirdetésekor azonnal fellebbezett, az ügyész azonban még 3 nap gondolkodási időt kért. Végül a vádhatóság is fellebbez, mert túl szigorúnak tartják az ítéletet:

– A kerületi ügyészség a lefolytatott bizonyítás, valamint a bíróság szóbeli indokolása alapján a kiszabott ítélettel részben egyetért”, méghozzá azzal, hogy végrehajtandó szabadságvesztést kell kiszabni – közölte a hvg.hu kérdésére hétfőn Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. – Ugyanakkor a kerületi ügyészség az ítélet ellen a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be – tette hozzá.

Újra ugyanaz az indok: büntetlen előélet.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: hvg

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...