Saját KB bal
Saját KB jobb

Oroszország esküszik, hogy nem ölik meg a kóbor kutyákat a nyári VB alatt

Egyre közeledik a nyári futball világbajnokság, aminek idén Oroszország ad otthont. Ez mindig számtalan óvintézkedést igényel az ország részéről – többek között a kóbor kutyák gondja is sürgető és megoldandó kérdéssé válik. Oroszország most ígéretet tett: nem altatással fogják megoldani az utcákat ellepő kóbor kutyák problémáját.

19 ideiglenes menhelyet fognak felállítani országszerte azok után, hogy Oroszország nyilvánosan megesküdött: nem lesz kóbor állat mészárlás a VB miatt. Eddig sajnos ez volt a bevett módszer, már Szocsiban a téli olimpia alatt is rengeteg támadást kapott az ország.
Már most elkezdik építeni az ideiglenes kenneleket, hogy a kóbor kutyákat össze tudják gyűjteni, és így tartsák távol őket a futball rajongóktól – valójában csak közvetve oldják meg a kóbor kutyák helyzetét ezzel, sokkal inkább az emberek nyugalmának megőrzése és a szép városkép kialakítása a cél.

A legnagyobb gondot az okozza, hogy az orosz kóbor ebek cseppet sem mind barátságosak – benne van a pakliban, hogy meg is támadják az oda látogatókat. Vladimir Burmatov, az ökológiai és környezetvédelmi bizottság elnöke azt mondta, hogy számos panasz érkezett az embertelen megközelítésre, ahogy a kóbor kutyák helyzetét eddig rendezték. – Itt az országunk hírneve a tét: nem olyan vademberek vagyunk, akik az utcákon megölik az állatokat, a véres holttesteket pedig autókba dobják, és körbe viszik a városban.

Oroszország kóbor kutya politikáját változásra sarkallta a rengeteg kritika, de egyben a vezetők el is gondolkoztak. – Az árak sokmindent elárulnak: egy kutya altatása 6,000-9,000 rubelbe (27-40,000,- forint) kerül. Ebből a pénzből kijön a biztonságos befogása, a vakcinázása és ivartalanítása is. – nyilatkozta az elnök.

A kutyákat altatás helyett így inkább vakcinázzák és ivartalanítják őket, majd a Vb után egyelőre érthetetlen módon – újra szabadon engedik, tehát a probléma csak félig lesz megoldva, de ne legyünk telhetetlenek.

 

Már volt gond Oroszországban korábban is ebből:

Orosz kóbor kutyákat fogadna be egy amerikai olimpikon

Megmenekült egy kóbor kutya Szocsiban a biztos haláltól

Orosz milliárdos segít a kóbor kutyákon

Hontalan Állatok Világnapja – a háziasításhoz ház is jár

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...