Fülöp kutya hasonmása túlélte ugyanazt a szenvedést Indiában, amit Fülöp nem tudott

Az Indiában tevékenykedő állatvédő szervezet bejelentést kapott egy utcán élő kutyáról. Története önmagában is szomorú, nekünk azonban még inkább. Sorsa, kinézete ugyanis a megszólalásig hasonlít Fülöpére, akit egy ország gyászolt itthon. Szerencsére Pauline túlélte. 

Az Animal Aid Unlimited munkatársai, akiknek munkáját már mi is bemutattuk korábban, kimentek a helyszínre, hogy ellenőrizzenek egy kutyát, akinek állítólag teljesen fel volt dagadva a feje.

Először nem is tudták, hogyan került ilyen állapotba a később Pauline-ra keresztelt állat. Állapota válságos volt: szédült és zavartan viselkedett.

A mentők tudták, hogy azonnali segítségre van szüksége, de Pauline-nak olyan fájdalmai voltak, hogy hozzá sem tudtak érni. Megpróbált elmenekülni, már az ételt sem fogadta el, pedig látszott rajta az alultápláltság.

Az egyik állatmentő végül gyors döntést hozott: rádobott egy pokrócot, és abba bugyolálva rögtön a központba szállították. Még mindig nem tudták, mi okozhatta fejének feldagadását.

Mikor végre meg tudták vizsgálni, akkor derült ki, hogy egy hatalmas seb húzódik a torkán. El kellett altatni, hogy kitisztítsák a sérülést, amit valószínűleg egy nagyon szoros kötél vagy egy éles eszköz ejthetett rajta.

A műtét után már csak a remény maradt, hogy feje duzzanata lelohad, és újra képes lesz enni, inni és rendesen lélegezni.

Három nappal később a duzzanat valóban eltűnni látszott. További öt hét kellett, hogy Pauline egészségi és lelkiállapota teljesen visszaálljon. Mára már nem az a félős, zavart kutya, akit a fájdalomtól meg sem lehetett érinteni. Barátkozik megmentőivel és hálás, amiért már nem kell szenvedésben élnie.

Neki sikerült szerencsére!

 

Kapcsolódó tartalmainkból:

Fülöpnek nem sikerült – megkínzói alig kaptak büntetést

15 év alatt 60 ezer állatot mentett meg az Indiába költöző amerikai család

A bénult kóbor kutya csodálatos talpra állítása

 

 

(kutyabarát.hu)

orrás: thedodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...