Saját KB bal
Saját KB jobb

Így mentette meg egy kutya a másik kutya életét

Costa Ricában találtak rá a csonttá soványodott, haldokló kutyára. Az orvosok nem sok jót jósoltak neki, de Leon mutatott annyi életjelet, amivel bizonyította: hogy ha segítenek neki, ő küzdeni fog. És akkor jött Norman, a gyönyörű rottweiler, és egyszerűen – tisztán segített Leonnak.

Alig hitt a szemének az az állatbarát, aki Costa Ricában rábukkant Leon-ra. A kutya egy ingatlanra volt bezárva, állapotát nézve valószínűleg hetek óta nem jutott élelemhez – életben maradása csodával határos.

Az állatmentők azonnal bevitték a klinikára, igyekeztek fokozatosan táplálni, nehogy a hirtelen mennyiségek megterheljék a szervezetét.

Az állatvédők sok borzalmas esetet látnak, de saját bevallásuk szerint Leon állapota messze az egyik legrosszabb, amivel valaha találkoztak. A fejét is alig bírta felemelni, olyan gyenge volt, mégis, mikor a kórházban élelmet adtak neki, fényesre nyalta a tányért – látták, hogy még van benne élet, küzdeni akar.

Sajnos már olyannyira leromlottak az esélyei, és olyan súlyos egészségi állapotba került, hogy pusztán táplálással nem tudták volna megmenteni. Az egyedüli esélye a vérátömlesztés lett volna, de senki sem jelentkezett a feladatra.

Akkor jött Norman. Ahogy gazdája, Jose Lobo meghallotta, miben kérik a segítségüket, azonnal abbahagyott mindent, és rohant az állatkórházba. Bár kicsit tartott a szituációtól, de azt mondta: muszáj adnia egy esélyt, hogy sikerül.

Számos teszten keresztül ellenőrizték, hogy Norman valóban egészséges és elég erős a véradáshoz, de mindent rendben találtak.

„Norman maga volt a tökéletes donor.” – mesélte gazdája. – „Végig nyugodt maradt, míg nekem ki kellett mennem, mikor megláttam azt a sok vért! Nehezebb levágni a körmét, mint ahogy végig várta a véradást.” – Gazdája azt mondta, mintha tudta volna, mi a tétje azoknak a pillanatoknak.

Az állatorvosok később meglátogatták Norman-t, hogy lássák, jól van-e, természetesen a hála ajándékok nem maradhattak el, aminek az életmentő kutya úgy örült, mint egy kisgyerek. Az orvosok biztosak benne, hogy Leon a gyógyulás útjára lépett, és ez csakis Norman-nek köszönhető.

A legszebb a történetben, hogy ezt a világon bármelyik, a feltételeknek megfelelő kutya megteheti. Hamarosan bemutatjuk a magyar véradási lehetőségeket, addig is érdemes konzultálni állatorvosunkkal. Talán megdöbbennénk, ha tudnánk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez ugyanúgy hiány a vér, mint nálunk, embereknél, és kutyáink akár több életet is megmenthetnek.

 

Cikkajánló:

Utah állam megnyitotta saját vérbankját

A cuki rottweiler és a húsvéti vérnyúl esete

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...