A szomszéd lőhette le a 2 hónapos kölyökkutyát – már nem lehetett megmenteni

A Tolna megyei Simontornyán lőtték meg légpuskával a mindössze két hónapos kutyát. A röntgenen több lövedéket is találtak benne, sajnos létfontosságú szerveket értek, így  a kölyök belehalt sérüléseibe. A rendőrség eljárást indított.

Katus Gábor, a kölyök gazdája ajándékba vásárolta karácsony előtt a fajtatiszta staffordshire terriert. Zeusznak nevezték el. Nem sokáig örülhettek azonban egymásnak, mivel mikor a légpuska lövések hangjára kirohantak a kertbe, a kutyus már vérben feküdt. Azonnal állatorvoshoz vitték.

„Sokat szenvedett, nem tudtuk megmenteni sajnos, mert elég káros lövések voltak: a beleit lőtte szét, a gyomrát és a máját érte a lövés” – nyilatkozta az rtl híradónak a kutya gazdája. Sajnos műteni sem lehetett sérüléseit, így inkább elaltatták, hogy ne szenvedjen tovább.

A kennel oldalán több lövés nyomát is rögzítették a rendőrök. Állítólag a szomszéd az eset után kétszer is próbált alkudozni a tulajdonossal, de a gazdi a rendőrségre és a bíróságra hagyja az ügyet.

A rendőrség a feljelentés alapján állatkínzás miatt indított eljárást, annyit árultak el, hogy egy helyi 43 éves férfit gyanúsítanak, és a kihallgatása már megtörtént.

Részvétünk a családnak!

 

Rengeteg a tragédia:

Újév első napján lakott területen lőttek ki egy 5 hónapos magyar vizslát

Súlyosbították a szomszéd puliját vasvillával leszúró pár ítéletét, de így is csak felfüggesztett lett

Ismert természetgyógyász kutyái tizedelik a négylábúakat Budapesten

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: rtl híradó
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...