Újév első napján lakott területen lőttek ki egy 5 hónapos magyar vizslát

Tragikusan indult az éve annak a hölgynek, akinek azzal kellett szembesülnie, hogy még szinte kölyök kutyájukat lelőtték a házuktól nem messze. Az elkövető állítólag egy vadász volt, a feljelentést megtették.

Nem mentette meg sem a kora, sem a fajtája a szerencsétlen magyar vizslát. Döme alig múlt 5 hónapos, de a felnőttkort már nem érheti meg. A család megdöbbenten áll az események előtt. A feljelentést megtették, a kutyust pedig eltemették.

KEDVES ISMERŐSEIM! NAGYON SZOMORÚ HíRT KELL KÖZÖLNÖM VELETEK! MÉG MIELŐTT FELNŐTT VOLNA, ÉS VADÁSZHATOTT VOLNA, EGY HELYI VADÁSZTÁRSASÁG ELVETEMEDETT TAGJA ELKÜLDTE ŐT AZ ( ÖRÖK) VADÁSZMEZŐKRE! 5 HÓNAP ÉS 4 NAP JUTOTT NEKI! LAKOTT TERÜLETEN, A KERÍTÉSÜNKTŐL KB.100-120 MÉTERRE LELŐTTE! 2018.01.01.NAPJÁN” – írta a kétségbeesett gazdi.

A történet több szempontból is súlyosnak tekinthető, de biztosat természetesen csak a nyomozás lefolytatása után lehet tudni. Ha a tulajdonos állításai pontosak, akkor a vadász többszörösen megsértett számos törvényt.

A kilövés állítólag lakott területen belül történt, pedig nem hogy ott, de egy meghatározott körzetben (a lakott terület határától 200 méterre) sem végezhető vadászati tevékenység. Ennek egészen egyszerű oka a háziállatok védelme mellett az, hogy a kilövés embereket is súlyosan veszélyeztethet.

Emellett a magyar kutyafajtákat hivatalosan is hungarikummá nyilvánították egy éve, így őket különleges törvény védi. A törvényi meghatározás szerint a „hungarikum” gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

A vadászok körében eléggé ismert és leggyakrabban használt fajtáról van szó, így valószínűleg a szokásos védekezés, hogy összekeverte valamilyen más állatfajjal, nem fogja megállni a helyét.

A család megtette a feljelentést, reméljük, sikerül bizonyítaniuk, hogy az 5 hónapos kutyájuk senkire nem jelentett veszélyt január 1-én a házuk mellett.

Részvetünk a családnak!

 

Sajnos ezek is itthon történtek:

Hiányzó álkapoccsal és friss sérülésekkel küldhette a fővadász kutyáját vadászatra

Állatkínzásra buzdít egy vadászati szaklap

Felmentették a vadászt, aki kilőtt egy 3 lábú kutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...