Kitiltották a segítő kutyát az idősek otthonából, ahol veterán gazdája dolgozik

Az észak-karolinai veterán szerint nem volt elég az áldozat, amit katonaként hazájáért hozott, így is diszkriminiálják, mert segítő kutyáját nem engedik be munkahelyére – pedig egy idősek otthonában vállalt munkát, ahol kutyája rajta kívül másokon is segíthetne. 

Ray Kirby veterán a Brian Center idősek otthonában kapott állást Lexingtonban, de a főnöke egy idő után jelezte: segítő kutyáját nem látják szívesen munkahelyén. Doc, a golden retriever januárban került Ray-hez, miután az Irakból hazatért katona egyre jobban mutatta a poszt traumatikus stressz szindróma (PTSD) jeleit.

„Amióta Doc velem van, megváltozott az életem. Van okom élni” – meséli Ray, akinek főnöke nem szolgált magyarázattal, miért döntöttek Doc kitiltása mellett. A döntés azért is furcsa, mert más háziállatokat és szolgálati kutyákat beengednek.

Ray ezért egy megbeszélést hívott össze a témában az idősek otthona vezetősége, Dave Cantara, Doc kiképzője és Dr. Joan Esnevara ügyvéd részvételével, aki a Pszichiátriai Segítő Kutya Társaság vezetője. Amikor megérkeztek a meetingre, egyszerűen kidobták őket.

„Azt mondták, hogy nincs semmiféle megbeszélés, és azonnal távoznunk kell. Rosszul éreztem magam a kollégáim előtt, akik elhoztak ide, hiszen nagyon drága volt a repülő út, és így a semmibe ment” – nyilatkozta Dave, a tréner. – „Amikor megkértek bennünket, hogy távozzunk, azonnal tudtam, hogy ezek az emberek súlyos személyes problémákkal küzdenek.”

Munkaadói korábban azt engedélyezték, hogy elhozza a kutyát a munkahelyére, de azt mondták, az autóban kell hagynia. Ray-ben azonnal felmerült a kérdés: mi lenne Doc-al nyáron a forróságban, valamint az autóból hogyan fogja tudni jelezni, ha Ray-nél például roham közeledik.

Mivel a szövetségi törvény előírja a munkáltatók számára, hogy a segítő kutyával dolgozók számára kötelesek szállást biztosítani, így, ami a törvényt illeti, Ray Kirby-t jogai sérültek.

A Brian Center később az alábbi állásfoglalást juttatta el az ügyben az egyik médiumnak:

„Ebben az esetben a vezetői csapat átértékelte a munkavállaló kérését, és kidolgozta az igényeinek kielégítésére irányuló tervet. A létesítmény folyamatban van, hogy kapcsolatba lépjen a munkavállalóval a terv megvitatására. Folyamatban van az alkalmazottal való kapcsolat felvétel, hogy megvitassák a terveket.”

De Kirby azóta nem hallott róluk.

 

A témához kapcsolódnak:

A 70 éves veterán kutyája kedvéért tanult meg újra járni

A veterán bevitte segítő kutyáját egy étterembe – az egyik vendég kiakadt

Nem talált munkát segítő kutyája miatt, felvették őt is

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...