3 lábú kutyusok segítenek az amputált lábú 6 éves kislánynak megbékélni a világgal

Tessa mindössze 6 éves, de mégis világszerte inspirál embereket. Egy súlyos fertőzés következtében elvesztette ugyan egyik lábát, de kétségbeesés helyett hasonló cipőben járó kutyákkal veszi körül magát, akik segítenek neki újra talpra állni. 

A bátor kislány története nagyon gyorsan ismertté vált, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki tragédiaként éli meg, hogy egy gyermeknek ilyen fiatalon ilyen szörnyűségen kell átmennie. Tessa nagyon súlyos bakteriális fertőzést kapott, egy torokgyulladás után a véráramba került a baktérium, így fertőzte meg máshol is a testét, aminek következtében amputálni kellett egyik lábát. Ráadásul Tessa kiskora óta táncolt, mindene volt a mozgás.

Neki azonban esze ágában sincs feladni. A felépüléssel töltött hónapok alatt újra tanult járni, új távlatok után nézett, hogyan élhetne újra teljes életet. Emellett két segítője is lett, akikkel ő szeretett volna találkozni: mindkét kutyának szintén hiányzik egy-egy lába, mégis a belőlük áradó nyugalom, boldogság és szeretet megmutatja Tessának: nincs vége mindennek.

Gracie és Rudy ráadásul képzett terápiás kutyák, akik gyermekkórházakban segítenek felépülni a beteg gyerekeknek, így a hasonlóság mellett ténylegesen tudják támogatni Tessát. Gracie-nek, a husky mixnek egy éves korában kellett amputálni a lábát, Rudy, a golden retriever pedig már így született.

Különösen fontos a kutyák jelenléte, hiszen Tessa már gyakorolja, hogyan kell protézissel mozogni, amit Rudy is visel. Nem is gondolnánk, a gyerekek mennyi hasonlóságot képesek meglátni kutyáink és közöttünk: nem fontos, hogy a faj nem ugyanaz, így is küzdhetünk ugyanazokkal a nehézségekkel, és bebizonyíthatjuk egymásnak, hogy van miért tovább lépni.

Hajrá Tessa!

 

Hasonló tartalmainkból:

A család minden négylábú tagja háromlábú

A 12 éves amputált lábú kisfiú 3 lábú kutyát fogadott örökbe

Az ajándék – a legtöbbet nyert animációs kisfilm

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: littlethings
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...