Az Egyesült Királyságban soha nem volt még ennyi kutyabarát munkahely és kutyabarát kolléga

Az Egyesült Királyságban soha nem volt még ennyi kutyabarát munkahely és kutyabarát kolléga

2017 OKT 09  |  Hírek

A legújabb kutatás még többet bizonyít: a brit dolgozók 42%-a szeretné bevinni kedvencét munkahelyére, több mint negyedük azonnal elfogadná munkahelyét kutyabarátnak, 74%-uk látja az ezzel járó előnyöket, és minden negyedik munkahelyen van is már négylábú iroda-vendég.

 

Számos vizsgálat igazolta már, hogy a kutya jelenléte segíti a munkavégzést. A Purina PetCare által megrendelt kutatás szerint a kutyák jelenléte nem csak csökkenti a stresszt, míg dolgozunk, de barátságosabbá teszi a munkahely környezetét. Még ha csak az ott dolgozóknak lenne így, már az is remek lenne, de a munkahely külső megítélését is nagyban javítja. Emellett remekül egy helyben tartja azokat a dolgozókat, akik nem akarnak kutyáik nélkül lenni egész nap – hűségesebbé teszi őket a céghez, ahol kutyabarát hozzáállást kapnak.

A munkáltatók szemszögéből nézve pedig a két fő szempont, amiért egyre inkább kutyabaráttá teszik a munkahelyeket, a munka és a magánélet jobb egyensúlya, illetve a barátságosabb megítélés.

Egy londoni adománygyűjtő nonprofit szervezet két éve vált kutyabaráttá. A folyamat élharcosa az 52 éves Sharon Cain a HR osztály vezetőjeként nagyon is rálát a dolgozói igényekre, de természetesen személyes indíttatása is volt – kutyája, Teddi egész életében vele járt dolgozni.

„Aki szeretne kutyát tartani, annak egy egész napos munkarend az utazással együtt nem egy jó opció – ráadásul a munkahelyváltás lehetőségei is beszűkülnek” – mondja Sharon. – „Így megkérdeztük a csapat tagjait egy felmérés során, mit gondolnak arról az eredményről, miszerint a kutya jelenléte csökkenti a stresszt. Ez volt a megoldás.”

A zenei cég, a Deezer is épp teszteli a kutyabarátságot, mint lehetőséget a londoni főhadiszállásán, miután egyik dolgozójuk nem tudta megoldani kutyája felügyeletét. Bár még csak a próbaidőszak zajlik, de minden visszajelzés pozitív volt.

A Deezer alelnöke, Phil Moore szerint hihetetlen látni az azonnali előnyöket. - „Ez a megnövekedett boldogság és a megerősített morál egyszerűen beszélgetéseket és mosolyt teremt."

 

Itthon is vannak elismerendő kezdeményezések:

Elindult a szavazás! – Tegyél érte, hogy a te kedvenc helyed nyerjen az Év Kutyabarát Helye Pályázaton

Így érd el, hogy főnököd kutyabaráttá tegye a munkahelyed!

Újra elstartolt az Év Kutyabarát Helye Pályázat itthon!

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror, the sun

Hozzászólás