Dr. Rex-ék a zánkai gyerektábor lakóit is elbűvölték

Dr. Rex-ék a zánkai gyerektábor lakóit is elbűvölték

2017 SZEPT 12  |  Hírek

Dr. Rex és gazdája, a 3. kerületi Varga doki komolyan gondolják: ők ketten és az egyesület magasan képzett kutyái immáron országos bemutatókat és előadásokat tartanak, hogy megértessék a világgal: mennyire fontos a gyerekek és az állatok közötti szoros kapcsolat. 

Sűrű mostanában Dr. Varga Károly gyermekorvos és kutyája, Rex programja. Nagy fába vágták a fejszéjüket, de a cél nemes: szeretnék mindenhol, ahol járnak, közelebb hozni az embereket és a kutyákat, országos bemutatókat, beszélgetéseket tartva. Külön megtiszteltetés, hogy elvállalták az Év Kutyabarát Helye pályázat idei zsűrizését is.

Egy ország ismerte meg őket, mikor Rexet kitiltották a gyermekorvosi rendelőből gazdája mellől, majd később sikeres vizsga után, hivatalosan tért vissza asszisztensi pozíciójába.

Bejegyzés alatt álló kutyás egyesületük fő célként tűzte ki a gyermekek és a kutyák kapcsolatának fejlesztését, alapfeladata, hogy megvalósítsa Rex és gazdája – a gyermekgyógyász szakorvos Varga doki – elkötelezett és a beteg gyermekeket és intézményeket támogató, karitatív céljait.

És mivel Dr. Rex a 3. kerületben orvosi asszisztens, így természetes, hogy a városi és felelős kutyatartás helyes szabályait is terjeszteniük kell, de nem feledkeznek meg az állatjóllét fogalmának tudatosításáról és a kutyás sportok népszerűsítéséről sem.

Legutóbb a zánkai Erzsébet Táborokban jártak, ahol bemutatóikkal sok-sok táborozó gyereket bűvöltek el különleges tudományukkal. Varga doki az elméleti tudást adta át állatszeretetből, addig Dr. Rex profi asszisztensként mutatta be a feladatokat, amikkel egy kutya segítheti egy arra rászoruló ember életét. Profi bemutató csoportjuk segítségével sok sok gyermeknek hozta el az érzést, amit mi, kutyások annyira jól ismerünk.

A doki, Dr. Rex és a csapat célja, hogy minél több kutyabarátot, kutyatulajdonost vonjanak be az aktív és az egészséges életmód gyakorlásába budaörsi pályájukon, illetve az ország egész területén, reklámozzák a környezettudatos életmódot és a kutyabarátságot.

A velük készült interjút itt elolvashatjátok.

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Dr. Rex

Hozzászólás