Saját KB bal
Saját KB jobb

A Kerekdomb Fesztivál is kutyabarát lesz

Szeptember 8-10-e között ismét lesz Kerekdomb Fesztivál Tállyán, a tokaji borvidék festői településén. Ezúttal is színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel várják a fesztiválozókat, no meg kutyával! 

Az őszi fesztiválon ismét hat helyszín várja a látogatókat: a Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek, az Oroszlános Borhotel és Borvendéglőben irodalmi- és boros programok, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a Művelődési Házban színházi előadások lesznek, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. A szeptemberi fesztiválon a szüret kap hangsúlyosabb szerepet.

„Tállya és környéke a tokaji borvidék ékszerdoboza; az ide érkezőket pillanatok alatt elvarázsolja a települést körbeölelő, szőlővel tarkított domboldal, az apró pincészetek és a történelem megannyi emlékét őrző kastélyok és udvarok” – mondta el Szabó Réka, a fesztivál produkciós vezetője.

 

És ha már a csodálatos helyszín megvan, akkor nem maradhat otthon kedvencünk sem! A Kerekdomb Fesztivál is felsorakozott a kutyabarát fesztiválok mögé.

– A Tállyán található Oroszlános Borhotel és Vendéglő kutyabarát – így a szállásra és a finom étkezésre sem lesz gondja annak, aki négylábúval érkezik

– A fesztivál területén itatótálkákkal várják a kutyával érkezőket egyet a jegypénztárnál, egyet pedig az Oroszlános étterem udvarában találtok

– A fesztivál térképeken mindkét itatótálkás helyszínt a kutyabarát.hu oldal logójával jelölve láthatjátok majd

A nyárindító fesztiválhoz képest újdonság, hogy a szervezők ezúttal sátorhelyeket is kialakítottak. A sátrazásra csütörtöktől vasárnapig (szeptember 7-10-ig) lesz lehetőség, sátorjegyet pedig bármely fesztiválbelépővel rendelkező látogató vehet online vagy a helyszínen.

Könnyű-és komolyzenei koncertek, színház, irodalmi- és gyerekprogramok

A szervezők igazi összművészeti programkavalkáddal várják a látogatókat. A Nagyszínpadon olyan népszerű zenekarok koncerteznek, mint a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Zűrös Banda és a Random Trip zenészei, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, Herby Shaw (Soul Surge), Delov Jávor és DJ QCee.

Az Oroszlános Borhotel hangulatos boros pincéjében a József Attila Kör szervezésében irodalmi programokkal készülnek; az irodalomfelelős Lackfi János lesz. Itt lehet majd találkozni Cserna-Szabó András íróval, Nyáry Luca slammerrel, közös zenés műsort ad Szálinger Balázs író és Szűcs Krisztián zenész, Sirokai Mátyás, valamint itt koncertezik a SoulFood Band, a Szeder, továbbá Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc blues duója, a Grunting Pigs és a Belmondo Akusztik is.

A Maillot-kastély ezúttal is a gyerekprogramok helyszíne lesz, ahol minden nap Ringató várja a kicsiket. Itt koncertezik Bíró Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, a Holló Együttes, valamint a Belmondo zenekar énekese, Czutor Zoltán és a Czutorborsók. A Kerekdomb alatt a kastélyban vetítik a Malter Filmfesztivál rövidfilmjeit.

A komolyzenei koncertek helyszíne ősszel is a római katolikus templom, ahol Szirtes Edina Mókus, a Szent Efrém férfikar, az Amadinda, a Musica Florens, valamint egy különleges trióval Madarász Iván, Kővári Eszter Sára és Matuz Gergely adnak koncertet.

A fesztivál alatt színházzá alakuló Művelődési Házban fellép az Újszínház társulata, az RS9 Színház, a Manna Produkció és a Momentán Társulat.

 

 

Félmaraton, Mád-Tállya futás és Ludas Matyi futam

Akik a kulturális programkavalkád mellett a sportolásról sem szeretnének lemondani, azokat sportprogramokkal is várják a szervezők.

 


Részletes programkínálat itt: www.kerekdombfeszt.hu

Jegyek itt: https://tixa.hu/oszi_kerekdombfesztival2017

A fesztivál Facebook-oldala: https://www.facebook.com/kerekdombfeszt/

A fesztivál YouTube-csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCsENBxQXi0sV1LcX__BkXYQ

Szállással kapcsolatos információ: [email protected]

 

 

Kapcsolódó híreink:

A magyar fesztiválok is nyitnak a kutyatartók felé

Kutyabarátság a művészetek völgyében

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...