Örökbefogadók, akik először látják választott kutyájukat

Tracy Whyatt és férje kamionjukkal elkezdték körbejárni Texas gyepmesteri telepeit, és összeszedték az altatásra váró kutyákat. Állandóan úton voltak, így valamit ki kellett találni, hogy az összegyűjtött ebeket milyen módon tudják örökbe adni. Ekkor jött a találkapontok ötlete. 6 év alatt 3,700 kutyát sikerült örökbe adni a módszerrel.

2011-ben kezdett a furcsa vállalkozásba a házaspár. A begyűjtés zökkenőmentesen ment, az örökbe adás már nehezebb esetnek bizonyult. Így készítettek egy adatbázist, ahova minden megmentett kutyáról feltöltötték az adatokat és a legjobb fotókat. Az érdeklődők ebből az adatbázisból tudnak maguknak megfelelő kutyát választani. Ki kell tölteni egy jelentkezési lapot, meg kell jelölni, melyik kutya örökbe fogadása iránt érdeklődnek, és miután túljutottak a virtuális ellenőrzésen, és Tracy-ék szerint megfelelő számukra a választott eb, megbeszélhetik a részleteket.

Mivel az örökbe fogadás országos jellegű lehetőség, így az állandó utazás miatt az örökbe fogadásra váró kutyák átadása nehézségekbe ütközött, ám erre is találtak megoldást. Különböző találka pontokat jelöltek ki szerte az országban, ahol az előre jóváhagyott gazdijelöltek adott időpontban találkozhatnak új családtagjukkal az általuk választott találka ponton.

A videón épp egy ilyen találkozást láthatunk, érdemes megnézni a boldog egymásra találások sorát, ahol a megjelenő családok mind bővülnek egy fővel.

Ugyan természetesen kérdéses, hogy egy virtuális térben ellenőrizhető-e megfelelően, hogy egy jelentkező mennyire lenne jó gazdija az adott kutyának, de egy akkora országban, mint az Egyesült Államok, nem mindig van más országos megoldás. Ami mindenképp erősíti a kezdeményezést, hogy 6 év alatt mintegy 3,700 kutyának találtak így már gazdát, akikre másképp altatás várt volna.

 

Még több különleges örökbe fogadás:

A Walking Dead sztárja örökbe fogadással kampányol az örökbe fogadás mellett

Minden házassági évfordulóját örökbe fogadással ünnepli a pár

A 98 éves férfi 2 millió dollárt adományozott a vadvilág megmentésére majd örökbe fogadott egy idős csivavát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: littlethings
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...