Saját KB bal
Saját KB jobb

Az iskola örökbe fogadott egy kutyát, hogy oldja a stresszt a gyerekekben

Az egyik angol iskola furcsa módját választotta, hogy segítsen a gyerekek életében csökkenteni a stresszt, valamint könnyebbé tegye a vizsgákra, felelésekre való felkészülést. Felvett egy kutyát „a munkára”.

Shola, az ír szetter 9 hetes volt, mikor megérkezett az iskolába, és nagyon rövid idő alatt megszámlálhatatlan barátot szerzett. A kutyáról már ilyen korán megállapították a kiképzők, hogy alkalmas lesz a gyerekek támogatására, hiszen nem eltűri a jelenlétüket, hanem minden vágya az, hogy a gyerekek érdeklődő gyűrűjében gyűjtse az élményeket.

Fő feladatai közé tartozik, hogy megnyugtassa az ideges gyerekeket vizsgák előtt, csökkentse az életükben a stresszt. Shola természetesen jelen van a személyzeti megbeszéléseken is. Nevét is a gyerekektől kapta, több mint 300 javaslat érkezett rá.

„Már az első napján hihetetlen édes és lelkes volt” – meséli Sarah Jones, az iskola igazgatónője. – „Fel-le ugrált a folyósókon, a farka egy percre sem áll meg a csóválásban, keresi a gyerekeket – de az iskola dolgozóit is – hogy mindenkitől begyűjtse a megfelelő mennyiségű szeretetet.”

Shola egyfajta kabalává is vált a suliban, a gyerekek minden vizsga előtt hozzáfordulnak egy kis nyugalomért, és simiért, hogy szerencsét hozzon a feleleteknél.

Az igazgató szerint sok diákjuk érzi úgy egy-egy vizsga előtt, hogy képtelen megfelelni és teljesíteni. De akkor jön Shola, mosolyt csal az arcukra, és teljesen más lelkiállapotban mennek be a vizsgára. Más eddig ezt nem tudta elérni náluk.

A kutya egyébként magától is remekül ráérez a gyerekek hangulatára: egy osztályterembe lépve ösztönösen előnyben részesíti azokat, akik feszültebbek.

Shola imádja az iskolaéletet, nemrég felfedezte az iskola csirkéit – mert hogy sok iskolában saját farmon nevelik az állatokat a gyerekek – és a pipik iránt legalább akkora érdeklődést mutatott, mint a gyerekek iránt.

A testnevelés óra is legalább annyira lenyűgözi, minden játékban részt szeretne venni.

 

A kutyák mindig is különleges hatással voltak a gyerekekre:

Iskolás gyerekek teszik szebbé a menhelyi kutyák környezetét

Kutyák, akik bekerültek az iskolai évkönyvbe

Más ember lesz a gyerek kutya mellett?

A kutya, aki könnyedén ráveszi a gyerekeket az olvasásra

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...