Saját KB bal
Saját KB jobb

Hat hónap letöltendő börtönt kapott egy férfi Pécsett, mert elhanyagolta a kutyáit

Pécs – Állatkínzás miatt jogerősen hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy mázai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását – tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

A férfi a mázai házánál egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott. Miután 2014 februárjában a kutyái nélkül elköltözött az ingatlanból, nem gondoskodott az állatok felügyeletéről, megfelelő etetéséről, ellenőrzéséről – ismertette a Barkaszi Attila szóvivő.

Tájékoztatása szerint az ebeket egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal látta el. Később a vádlott szomszédjai etették és itatták a kutyákat.

A kaukázusi keverék kutya a szomszédok által biztosított élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. A szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba – tette hozzá a szóvivő.

Barkaszi Attila közölte: a törvényszék kedden kihirdetett határozatában – felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét – a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható – tette hozzá.

Hajrá, Pécs!

 

Cikkajánlónk:

Békés tüntetést szerveztek az összes megkínzott állatért

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: MTI
A fotók illusztrációk!
A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a kutyabarát.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...