Saját KB bal
Saját KB jobb

Két nagy fogás az Egyesült Államokban: 92 yorkshire terriert és 84 német dogot foglaltak le szaporítóktól

Irdatlan mennyiségű kutyát találtak pár nap alatt: a közel 100 yorkit Kaliforniában koboztak el egy gyűjtögető tulajdonostól, de ha azt hinnénk, hogy a kölyök gyárak csak a kistestű, társasági kutyákat ontják magukból, akkor tévedünk: kicsit később összesen 84 német dogot foglaltak le az amerikai New Hampshire-ben.

Elképzelhetetlen kutya mennyiséget takarnak ezek a számok: minden kétséget kizáróan a kutyák és az ember egészségére is ártalmas koszt, betegségeket és fertőzéseket von maga után az ilyen eltúlzott kutyatartás és szaporítás.

A yorkshire terrierek gazdái elvileg nem szaporítókként indultak, egyszerű beteg gyűjtögetők, akik történetesen kutyákat gyűjtöttek. A szervezet szerint, aki a mentést intézte, hihetetlen körülményeket találtak az otthonukban. A San Diego-i állatvédő szervezet már januárban felmérte a kutya populációt, és mostanra az összes kutyát elkobozta és örökbe adta.

A gyűjtögető tulajdonosok ellen eljárás indult, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, és örökre eltiltották őket mindenfajta állattartástól.

Ezzel párhuzamosan egy másik amerikai államban újabb nagyfogása volt az állatvédőknek: egy teljesen bejáratott közösségben egy kastély épületben bukkantak a majdnem 90 nagytestű kutyára.

A hasonló kúria épületek körülbelül egy-másfél millió dollárért (275-412 millió forint) szoktak elkelni, így a kívülről a rendőrök elé táruló látvány után megdöbbentő volt belülről látni a kastélyt: mindent ürülék borított, és számtalan német dog nyomorgott a ketrecekben.

Egy 60 éves hölgyet és két segítőjét gyanúsítják a kölyök gyár működtetésével.

Ilyen hatalmas fogásokkal a legtöbb helyi szervezet alig vagy egyáltalán nem boldogul, ennyi kutyát ellátni, elrendezni az egészségügyi és higiéniás szükségleteiket, elhelyezni őket szinte fizikai képtelenség. Sok országban ezért nem történik sokáig semmi akkor sem, ha már a hatóságoknak és az állatvédő szervezeteknek tudomása is van a szaporítás tényéről.

 

Sajnos itthon sem jobb a helyzet:

Magyar szaporítókról, piacról és csempészekről számol be a külföldi sajtó

17 kutyával szaporított egy panellakásban

A szaporítók áldozatai: a teáscsésze-kölykök

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs, goodnewsnetwork
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...