Gyereknek hazudta vízben lévő kutyáját a férfi, hogy mentőhelikoptert küldjenek a megmentésére

Mentőhelikopter és két mentőautó is elindult Délegyházára, mert arról kaptak bejelentést, hogy egy 5 éves gyerek van a vízben – írja az origo.hu. Valójában egy kétségbeesett kutyatulajdonos akarta elérni, hogy biztosan jöjjön segítség kutyájának.

A bejelentő félrevezette a mentősöket, de úgy érezte, csak így tudja elérni, hogy valaki a segítségére siessen. Azt mondta a bejelentéskor, hogy egy 5 éves gyerekhez hív segítséget, mert újra kell éleszteni. Budaörsről egy helikopter és két mentőautó is elindult a helyszínre.

A helikopter 6 perc alatt ért a délegyházi tavakhoz, ahol a mentősök megdöbbentek a látottakon: valójában egy boxerhez hívta őket a kutya gazdája. A tulajdonos azt mondta, minden költséget kifizet, csak segítsenek újra éleszteni kedvencét. A mentősök jelezték, hogy náluk nincs ehhez megfelelő felszerelés, de azért esküjükhöz híven megpróbálták megmenteni az állat életét.

Sajnos az 5 éves kutya nem élte túl, nem sikerült az újra élesztés. A hamis riasztás szándékos félrevezetésnek minősül, így akár fel is jelenthetik a tulajdonost. A költségek megtérítését is követelhetik rajta, ami közel 1,5 millió forintba került. Sajnos kutyáját már így sem pótolja semmi.

4-6%-ra teszik a hamis riasztások arányát, ami, bár költségben természetesen nem, de mégis elenyészőnek tűnik ahhoz, hogy mindenkit sikerüljön megmenteni, akinek szüksége van rá.

 

Mi, gazdák pedig bármire képesek vagyunk kedvenceinkért, ahogyan ők is értünk:

Légzőkészülékkel mentettek egy kutyát a nyíregyházi tűzoltók

Minden pénzét egy helikopterre költi, hogy kezelésre tudja vinni kedvencét

Négylábú vízimentők

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: origo
A fotók illusztrációk!
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...