Belvárosi kávézó teraszáról loptak el egy kutyát

Örülhetünk, hogy hazánkban egyre több helyen fogadják szeretettel kutyáinkat, de ez az érdeklődés sajnos a kevésbé jószándékú oldalon is megvan. Nem ritka hazánkban a – főleg fajtatiszta – kutyák ellopása, az pedig már egyenesen felháborító, ha egy zsúfolt belvárosi kávézóból lopnak el egy ebet gazdája mellől.

A Blikk írta meg, hogy a nyomozás adatai szerint egy fővárosi nő a barátnőjével kávézott egy V. kerületi helyen, amikor észrevette, hogy kutyája eltűnt. Azonnal kedvence keresésére indult, és a kávézótól nem messze meg is látta őt két férfi és egy nő társaságában. Nem voltak hajlandók visszaadni a kutyát, így a hölgy fia annyit tehetett, hogy értesítette a rendőrséget, és követte a tetteseket.

A nyomozók térfigyelő kamerák segítségével azonosították az elkövetőket. Később egy XV. kerületi lakásban találták meg a máltai selyemkutyát, amelyet még aznap visszaadtak a tulajdonosának. Az elkövetőket a helyszínen letartóztatták, és lopás valamint egyéb bűncselekmények miatt eljárást indítanak ellenük. Kiderült az is, hogy a kutyát a lopást követő reggelen egy hamis adásvételi szerződéssel egyikük nevére íratták.

Az ügyben hivatalosan ugyan nem, de a felelős állattartás jegyében felmerül a gazda felelőssége is: hiába kistestű a kutya és hiába vannak kifinomult módszereik a tolvajoknak, hogyan tudták ellopni a kávézóból az ebet ennyire észrevétlenül, ha feltételezzük, hogy a teraszon tulajdonosa mellett volt.

 

Ezekről is beszámoltunk korábban:

Ellopták egy hölgy kutyáját egy bevásárlóközpont elől

Kutyát loptak a kertből, mert megtetszett nekik

Durva kísérlettel mutatják be, miért ne hagyd a kutyádat az autóban

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Blikk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...