Saját KB bal
Saját KB jobb

Gazdis lett a meghatóan gyászoló kutya

Visszatérő téma, hogy az állatok éreznek-e gyászt gazdájuk elvesztése miatt. A várpalotai kutya valószínűleg sok kétséget eloszlat. Gazdája halála óta nem evett, nem kommunikált, egyszerűen csak némán követte az üres kerekesszéket, ahová tolták. 

A várpalotai eb még csak 10 hónapos, de máris kénytelen volt megtapasztalni, milyen egyedül maradni a világban. Imádott gazdája elhunyt, de ő fiatal kora ellenére nem volt hajlandó kilépni kapcsolatukból.

„Amire nincsenek szavak…. Ami megmutatja, mi az igazi hűség! … A kiskutya csak várja és várja, őrzi a gazdi tolószékét, tolják azt bárhová is az udvaron, ő ott ül mellette és hűségesen vár…. Letargikus, nem eszik, nem kommunikál, csak vár és vár. Új, szerető gazdira van mielőbb szüksége, aki türelemmel feloldja, megmutatja neki, hogy lehet még hűséges kutyus valaki máshoz, megmutatja neki, hogy érdemes élnie, hisz még csodaszép dolgok várnak rá az életben.” – volt olvasható a közösségi oldalon.

1996-ban az amerikai ASPCA, látva, hogy mennyire foglalkoztatja az embereket az állatok gyásza (Amerikában az emberek 62%-a tart valamilyen kisállatot), elindította a Társállatok Gyászprojektje nevű tanulmányát. Ebben megvizsgálták azt is, hogyan gyászolnak kutyák. A felmérés kimutatta, hogy a kutyák 36%-a kevesebbet evett, miután elveszítette egy kutyatársát, 11%-uk pedig egyáltalán nem evett. 63%-uk szokatlanul csendes vagy hangos lett, és több mint, 50%-uk még ragaszkodóbban viselkedett a gazdájával. A felmérés szerint a bánat okozta viselkedésváltozás nagy része 1-6 hónapon belül megszűnik.

Azóta, hála a rengeteg megosztásnak, a kutyus iránt hatalmas lett az érdeklődés, és pár napon belül új családhoz került Zámolyba.

„A kicsilány ma délutántól gazdis kutyuska, már el is költözött új családjához, ahol hatalmas szeretettel, türelemmel fogadták. Kutyapajtija is lesz, meg gyerkőcgazdik is. Új fejezet kezdődött kis életében, és tudom, hogy ő is a legjobb helyre került!” – látott napvilágot a jó hír.

 

Kapcsolódó cikkeink a témában:

Az egyik leghíresebb magyar kutya még szobrot is kapott hűségéért

Kutyagyász – létezik-e?

Cesur arcán a legszomorúbb gyász ül

Kermit gyász-terápiás kutyaként dolgozik

A pécsi kutya is meggyászolta gazdáját

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...