A kutya, aki saját helyet kapott az iskolai évkönyvben

Tyler McCready nehezen vészelte át az első gimnáziumi éveket, de végül sikeresen leérettségizett Arkansas-ban. Ahogy segítő kutyája, Sinatra is, aki még az érettségi ünnepségen is részt vett. Tyler életét és jókedvét is kutyájának köszönheti, aki nemcsak fizikai állapotára vigyázott minden nap, de lelkét is helyrehozta. 

Mondhatjuk, hogy a kettejük barátsága életmentő volt – minden nap. Tyler 1. típusú diabéteszben szenved, aminek következménye, hogy naponta többször mérnie kell a vércukor szintjét, és még így sem tudhatja biztosan, hogy minden rendben lesz. Tyler korábban kómába is esett, ekkor határozta el családja, hogy ide biztosabb „berendezés” fog kelleni.

Ekkor került mellé Sinatra, a vércukorszint jelző segítő kutya. – „Sinatra feladata, hogy jelezze, ha hirtelen megemelkedik vagy leesik a vércukrom. Körülbelül már ezerszer mentette meg az életem” – meséli Tyler. De Sinatra érkezése más szempontból is életmentő volt. Tyler depresszióban szenvedett, kívülállónak és magányosnak érezte magát a többiek között betegsége miatt. Élete legmélyebb pontjára is eljutott: fontolgatta az öngyilkosságot.

Sinatra mindettől mentette meg, 10. osztálytól elválaszthatatlanokká váltak – és kimondottan népszerűkké is az iskolában. Olyannyira, hogy a kutya saját helyet kapott az évkönyvben, és az érettségi ünnepségen is részt vett, nem is akárhogyan.

„A legnagyobb tapsot kaptam, nem is vártam ehhez hasonlót sem. Nem igazán voltam népszerű, egészen addig, míg Sinatra mellém nem került.” – mondja Tyler. Ez volt a legjobb visszaigazolás az iskolától és az ott tanuló diákoktól is: mindenki sokra értékeli, ha egy kutya minden percét adja azért, hogy gazdája egészséges és boldog legyen.

Nem Sinatra az egyetlen, aki vércukorszint jelző kutyaként dolgozik. A 7 éves Luke életét is kutyája, Jedi mentette meg.  Fantasztikus, hogy egyes kutyák még gyász-terápiás kutyaként is kitűnőek. De sajnos az is előfordul, hogy kutyáink szenvednek diabéteszben, az erről szóló cikket ide kattintva megtaláljátok.

Kutyáink érzékei híresen kifinomultak. Érdekesség, hogy a legtöbb kutya még azt is előbb felismeri, ha társuk látása romlik, mint maga a tulajdonos.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...