3 kilométert gyalogolt a járni alig tudó anyakutya, hogy megmutassa, hol vannak a kölykei

Krystle Woodward többszöri próbálkozásra csapdával fogott be egy lesoványodott, szemmel láthatólag szoptatós anyakutyát. Megmentői bíztak benne, hogy kölykei még élnek, így hagyták, hogy a kutya vezesse őket. Több mint 3 kilométeren kellett követniük, de az anyakutya nem adta fel.  

Krystle és férje, Allen egy saját kis mentőcsapatot alkotnak, hogy az otthonuk közelében lévő bajba jutott állatokon segítsenek – saját pénzen. A helyiek többször látták az anyakutyát, de megfogni senkinek sem sikerült.

Étellel próbálták becserkészni, de a Betty névre keresztelt kutya megragadta a konzervet, és elrohant vele. Már a facebookon indítottak kereső hadjáratot, hátha látja valaki. Végül csapda segítségével sikerült begyűjteniük.

„Feltettük a kocsinkba, és boldogan vittük haza” – meséli Krystle. Később, miután ellátták, visszavitték arra a helyre, ahol találták, de Betty csak feküdt, így inkább gyorsan állatorvoshoz vitték. – „Tudtuk, hogy szoptat, de el is kellett látnunk, mert az emlői tűz forróak voltak, félő volt, hogy emlőgyulladása van”.

Betty nehezen lélegzett. A röntgen kizárta a tüdőgyulladást, és kimutatott egy korábbi sérülést a szegycsontnál. Kiderült, hogy a kutyának súlyos székrekedése van, tele van férgekkel, és megerősítést nyert, hogy valahol kölykei lehetnek.

Krystle-t nagyon megviselte a tudat, hogy mi lehet a kiskutyákkal, így másnap, mikor látták, hogy Betty kétségbeesetten próbál kijutni a kerítésen, kocsiba tették, visszavitték arra a helyre, ahol találták, és elkezdték követni.

„A telefonomon játszottam neki kölykök síró hangját, amire ő erőteljesen reagált. Elkezdett vezetni bennünket úgy, hogy előző nap fel sem tudott kelni, és a pórázt sem viselte el. Több mint 3 kilométert gyalogolt, és ahogy egyre közeledett, egyre többet nyöszörgött.”

Egy elhagyatott farmhoz húzott, bement a romos házba. Be akart bújni egy szűk helyen, de oda Krystle nem tudta követni, így Betty még kerülőutat is mutatott nekik. Egyre jobban sírt. Végül odavezette a lányt a padló aljához, és megtalálták az összesen 10 kölyköt.

A történet szépsége az, hogy a kölykök már nem voltak újszülöttek. Megmentésük óta Betty már igényli, hogy külön legyen tőlük, hiszen fogaik erősödnek, de még mindig figyel rájuk. Az anyakutya hőstettének hatására 4 kölyök azonnal örökbe fogadókra talált.

 

Korábbi sikertörténetek:

Kipufogócsőbe szorult a kutya – samponnal szabadították ki

20 percig élesztették újra a tűzoltók a kiskutyát

Nem volt hajlandó elhagyni helyét a kóbor kutya

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...