Belvárosi kutyafesztivál - Kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozója

Belvárosi kutyafesztivál - Kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozója

2017 MÁJ 04  |  Hírek

A Vigyél haza Alapítvány és a Belváros- Lipótváros együtt május 6-án szombaton rendezi meg a Belvárosi Kutyafesztivált. Közös családi programokkal szeretnék emlékezetessé tenni ezt a napot, ugyanakkor felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására. Mi is ott leszünk!

A fővárosban átlagosan minden második családban gondoskodnak legalább egy házi kedvencről. A családban tartott kutya nem csupán rengeteg szeretetet ad, de gyermekeinket felelősségre, rendszerességre, toleranciára is neveli. Egy örökbefogadott árva állat pedig emberségünkről, szeretetünkről, felelős gondolkodásunkról tesz tanúbizonyságot, így példát mutat családunknak, környezetünknek, embertársainknak is.

Az egész park területén zajló, izgalmas programokon kívül a felelős gazdiknak jó hír, hogy az alapítvány jóvoltából az első 100 jelentkező, kutyusa nevével és a gazdi adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba.

A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében – az alapítvány önkéntesei segítségével - mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Az egész napos rendezvényen, minden szolgáltatás ingyenes:

Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kisállat fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, kvíz játékok, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

Az idén 10 éves alapítvány külön szeretettel várja azt a 800 családot, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években, és azokat az állatbarátokat is, akik Illatos útról választották kedvenceiket.

Azokat az önzetlen családokat, akik korábban árva állatot fogadtak örökbe, és eljönnek kutyájukkal együtt, külön meglepetések is várják:

Az első 30 jelentkező kutyáit, - akik korábban menhelyről, vagy gyepmesteri telepről fogadták kedvencüket örökbe - és ezt a kutya érvényes oltási könyvével igazolják – az alapítvány ingyenesen ivartalaníttatja. (További részletek az alapítvány honlapján és Facebook oldalán.)

Az eseményen a kutyabarát.hu csapata és sok partnerünk is részt vesz, így velünk is találkozhattok majd.

Helyszín: V. ker. Olimpia Park sétánya

Időpont: 2017 május 6. szombat, 10-18 óra

 

Kedvezőtlen időjárás esetén, a rendezvényeket, egy héttel később, május 13-án (szombaton) tartjuk meg.

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás