Nyitott Balaton akció tavaszi programsorozattal

Nyitott Balaton tavaszi programsorozatában 128 vendéglátóhely, 108 program, 156 szálláshely, új tókerülő kerékpáros akció, és több kutyás program is várja azokat, akik április 28. és május 14. között látogatnak el az üdülőrégióba.

A Balaton kiemelt régió az országban, de kutyás szempontból kizárólag a kutyabarát.hu foglalkozik áthatóan és hatékonyan a benne rejlő lehetőségekkel. Igyekszünk élvezhető utazási célponttá tenni a kutyával utazók számára, hiszen ahogy az egész országban, a balatoni régióban is elindult a kutyabarátság fejlődése, fejlesztése.

Legújabb fejlesztésünk, a Kutyabarát Balaton Élménykalauz és a kutyabarátbalaton.hu weboldal hasznos és élvezhető programokkal, információkkal látja el mindazokat, akik elhiszik: a magyar tenger és környéke kutyával együtt is élvezhető. Sőt, az utazzitthon.hu-val való együttműködésnek köszönhetően a kutyabarátok már személyre szabottan is foglalhatnak szállást a szallas.kutyabarat.hu felületen.

A négy évvel ezelőtt indult Nyitott Balaton programsorozat pedig szakítva azzal a gondolattal, hogy a Balatonnál a nyári szezont kellene hosszabbítani, a helyiek összefogásával vonzó turisztikai terméket kínál tavasszal és ősszel is, elsősorban az aktív turizmusra és a gasztronómiára koncentrálva. 

A szövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált balatoni fejlesztésekkel együtt sikerül az elkövetkező néhány esztendőben újrapozícionálni a Balatont, és nem csak a belföldi turizmus számára.

Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgatója szerint fontos, hogy a tó körüli turisztikai szereplők tudatosan építkezzenek, ám ez ma még sok helyen hiányzik. Hozzátette, hogy hosszú távon nem lehet igényes vendégkört a Balatonra csábítani elavult infrastruktúrával. A cégvezető szerint még mindig „fájó hiány” az egységes Balaton marketing, pedig az üdülőrégió alkalmas arra, hogy egységes honlappal, logóval, szlogennel jelenjen meg a piacon.

Az egységes kutyabarát Balaton marketingjét a kutyabarát.hu csapata vállalta fel, hogy a jövőben egy kutyás se érezze magát elveszettnek a Balatonparton.

Csapody Balázs, a honlapunkon is megtalálható kutyabarát Kistücsök Étterem tulajdonosa arról beszélt, hogy a magyar vendéglátós társadalom egyre inkább tudja, fontos az, milyen régióban élünk, milyen egyedi, speciális ízeket, zamatokat tudunk bemutatni. A neves étteremtulajdonos szerint a Balaton régiónak vagy akár Somogynak is minden adottsága megvan ahhoz, hogy a világ vezető gasztronómiai központja legyen, de ehhez megfelelő oktatásra is szükség van. 

A sajtótájékoztatón beszámoltak a Nyitott Balaton idei újdonságáról, a tókerülő, pecsétgyűjtő kerékpáros akcióról, valamint több kutyás programról is.

 

Kapcsolódó anyagaink:

Tavaszi zsongás Balatonalmádiban

Aki a kutyákat és a borokat szereti, rossz ember nem lehet

Új együttműködés született a kutyabarát turizmus népszerűsítésére

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrá: MTI, kutyabarát.hu
A fotók illusztárciók
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...