Cinke élni akarása: megtanult két lábon élni

A fiatal puli kislány 2017. április 19-én került a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület gondozásába a Veszprém megyei Pécselyről, és a Cinke nevet kapta megmentőitől. A kutyust „valamikor” „valamilyen” baleset érte, amelynek következtében két hátsó lába csonkolódott. Élni akarása mégis győzött: segítség nélkül megtanult a mellső két lábán járni.

Korábban nyomorult kis életét orvosi ellátás nélkül, ebben az állapotban, „gazdájánál” bezárva tengette. Sok sérült és megnyomorított kutyával volt már a szervezetnek dolga, de számukra is elképesztő a története és az élni akarása.

A Vackoló információi szerint a kutya állapotával kapcsolatban történt ugyan bejelentés a település jegyzőjénél, azonban azt semmilyen intézkedés sem követte.

Cinkére még hosszú rehabilitáció vár, de mindent megtesznek azért, hogy a lehető legteljesebb életet éljen, és találjanak számára egy szerető gazdit, aki feledtettni tudja vele az átélt kegyetlenséget. És úgy látszik, ő is igyekszik mindent beleadni. Hajrá, Cinke!

Van hasonló pozitív példa a csodálatos felépülésre: a csivava testvérpár ugyanígy két-két lábbal él boldog életet, Duncan, a boxer pedig nem csak, hogy megtanult járni, de még szörfözik is.

Mindig elgondolkodtató, hogy a hosszú idők kegyetlenkedéseit elviselő állatok környezetében miért nem akad egyetlen ember sem, aki elindítja a mentési folyamatot. Nemrég Fülöp esete keltett óriási felháborodást, akinek nyakát egy madzag szorította el, míg feje a felismerhetetlenségig dagadt, és még ki tudja, hány hozzájuk hasonló állat kerül hasonló helyzetbe.

A Vackoló Állatvédő Egyesület mindenkit nyomatékosan megkér, hogy ha a környezetében állatkínzást vagy egy állat elhanyagolt tartását tapasztalja, azonnal jelentse a jegyzőnek, mint állatvédelmi hatóságnak, és a rendőrkapitányságnak, mint állatkínzás bűncselekménye esetén eljáró hatóságnak.

Aki szeretné Cinke rehabilitációját támogatni, keresse meg a Vackoló Állatvédő Egyesületet.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Vackoló Állatvédő Egyesület
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...