A kisfiú menhelyi kutyáknak kért ajándékokat a zsúrjára

A 9 éves kisfiú szülinapi zsúrján az ajándék zacskókban nem a megszokott lego-k vagy akció figurák voltak. Meglepetésként a meghívottak kutyakaját, játékokat és jutalomfalatokat hoztak – mert pontosan ez volt az, amire az ünnepelt vágyott, ezt írta a meghívójára is. 

Nico Barillas Texasban él családjával. Nico Down-szindrómás, legtöbbször nem szóban, hanem iPad-jén keresztül kommunikál a világgal. Amikor szülei megkérdezték, mit szeretne szülinapjára, a gépen egyfolytában a kutya játékot jelezte. Nico anyukája, Veronica nem igazán értette, miért, hiszen ezer és egy játéka volt saját kutyájuknak.

Aztán Nico megértette vele: kutyajátékot minden kutyának – ez az, amit szeretne. „Mindig is hatalmas szerelemben volt a kutyákkal. Akkor megkérdeztük, hogy olyan kutyusokat akar megajándékozni, akiknek nincs otthona? Azonnal jelezte az iPad-en, hogy igen!” – meséli Veronica.


„Szülinapi meglepetések helyett Nico a helyi állatmentő szervezetnek gyűjt, és boldog lenne, ha hozzátehetne valamit, amit te szeretnél adományozni a szülinapja tiszteletére” – ez állt Nico szülinapi meghívóján

Nico kérése ez került rá a meghívóra, amit megkaptak barátai és osztálytársai. És hatalmas ötletnek bizonyult. Azon kívül, hogy számos ajándék gyűlt össze a gazdátlan kutyáknak, többen Nico barátai közül is hasonló kártyákat írtak, hogy ők is valami hasonlót szeretnének majd a szülinapjukra.


„Kedves Nico, boldog szülinapot. Remélem, lesz gazdájuk az állatoknak. Ez az állatos ötlet nagyon jó volt, jövőre én is ilyet fogok csinálni! Te egy igazán jó barát vagy”

„Óriási élmény volt, ahogy az izgalom nőtt a gyerekekben” – mondta Marty, Nico apukája – „Valahogy érezhető volt, hogy tudják: ez valami más. Mindannyian tehettek valamit ezekért a kutyákért. Az izgalom a szülőkre is átterjedt, és mindenki nagyon odáig volt Nico ötletéért.”

Amikor hazaértek, Nico átnézte az ajándékokat. Szülei szerint sokkal izgatottabb volt, amikor ezeket a csomagokat nyitogatta, mint akár karácsonykor. A család egy olyan szervezetnek adta az ajándékokat, akik többszáz kutyát mentenek altatás elől a texas-i sintér telepekről.

A menhely vezetője el volt ragadtatva a kisfiú gesztusától.- „A szervezetünk nagyon szerencsés, hogy olyan támogatói vannak, mint Nico. Ő egy nagyon különleges lény, aki megtestesíti az adakozás szellemét, ezzel inspirálva időset és fiatalt egyaránt.”

Szülei szerint Nico szenvedélye az állatok iránt sokkal nagyobb, mint a szülinapi parti ötlete. Nagyon erős és különleges kötődés fűzi hozzájuk születése óta, mintha egy hatodik érzéke működne. Úgy vélik, Nico ezen az úton lehet majd boldog és sikeres Down-szindrómás felnőtt.

 

További megható történetek:

Addig maradt életben, amíg megszületett gazdái kislánya

Házhoz szállította a pizza futár az utcán bóklászó kutyát

Nem hagyta, hogy még egy éjszakát a menhelyen töltsön a 18 évesen leadott kutya

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...