18 hónapja él kocsijában, mert nem volt hajlandó lemondani 3 kutyájáról

Darren Hicks 44 éves építőmunkás egész eddigi életét Gloucestershire-ben élte és dolgozta le. A helyi albérlet árakat egy idő után nem tudta megfizetni, de önkormányzati lakást csak akkor kapott volna, ha megválik kutyáitól. Ezért él most már 18 hónapja saját kocsija hátsó terében.

Korábban egy kényelmes, három hálószobás házat bérelt barátnőjével és három Patterdale terrierjével, akik közül Brambles 17! éves, Bella és Chase pedig 7 évesek. Amikor szakítottak, már nem tudta fenntartani a lakást, de a többi albérlet megfizethetetlen volt a gyönyörű környéken, ahova a munkája köti.

Az önkormányzati lakásba nem lehetett kutyát vinni, így Darren inkább vett egy kisteherautót, leparkolt a kikötőnél, és azóta –  másfél éve az átalakított raktérben élnek. Egy matracon alszik, kemping főzőn készíti az ételt, és a környékbeli Tesco-ba jár mosdóba.

Darren azt mondja, megfosztották ugyan emberi méltóságától, de az, hogy lemondjon szeretett kutyáiról, egyszerűen nem opció. Csak ők maradtak neki.

„Nyomasztó egy teherautóba hazajönni. Fagyos hideg van, és ez megvisel, de nem tudok mást tenni. Próbáltam máshol lakhatási lehetőséget intézni, egy helyi segítő szervezethez is elmentem, de egyedül a bérleti díjak szörnyűek. Amennyit évekkel ezelőtt fizettem, az töredéke annak, amit most már nem tudok kigazdálkodni. Az önkormányzat azt mondta, nem tudnak nekem máshogy lakhatást biztosítani, csak ha megszabadulok a kutyáimtól. De ha ezt teszem, akkor elaltatják őket. Bármi mást feladtam volna. Ha róluk lemondtam volna, senki nem törődött volna velük többé. Ez nem egy lehetőség. Ők jelentenek számomra mindent, ők a mindeneim, amim csak van.”Az űrlap alja

 

Van, akinél ez önként vállalt kaland:

Kutyabarát lakóautóval 150 napja úton a vagány magyar csapat

Átalakította autóját, hogy kutyájával utazgathasson

Nagyon kutyabarát autó – nagyon!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...