Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb magyar kutyaszánhajtó siker a világbajnokságon

Magyarországot egyedüli magyar indulóként Verla Zsófia képviselte a WSA Kutyaszánhajtó Világszövetség által március 7. és 10. között Svédországban megrendezett 2017. évi hosszútávú Kutyaszánhajtó Világbajnokságon. Zsófi a 9. helyet szerezte meg – olvashatjuk a bakonyihirek.hu oldalán.

Az összesen 97 induló 16 országból érkezett, de a célvonalon már csak 65-en tudtak keresztül haladni az időjárási viszonyok miatt. A versenyt pihenő nélkül kellett teljesíteni, a résztvevőket GPS nyomkövetőkkel szerelték fel, és a kutyák állapotát folyamatosan ellenőrizték a kint lévő állatorvosok.

Mocsár, folyó, befagyott tó, mély hó és hatalmas szintkülönbségek – többek között ilyen terepakadályokat kellett lebírniuk a versenyzőknek. Voltak olyan szűk pályaszakaszok, ahol a fogatok el sem fértek egymása mellett.

„Ez a verseny igazi csapatmunkát jelentett: a szánhúzó kutyák teljesítménye, lelkesedése, a szánhajtó versenyző tudása és állóképessége összeadódott.

Zsófi a kutyáknak másfél óránként finom és kalóriadús falatkákat adott, hogy megelőzze a kifáradásukat; a saját jólétére sokkal kevesebb ideje és energiája jutott. A 160 km-es pályát végül 15 óra alatt teljesítették, és egy hosszú éjszaka után hajnali 5 órakor befutottak a célba.

A csapatot váltásban három vezérkutya vezette: Cruiser a teljes távon vezér volt, mellette Cathrina és Charming egymást váltották. A fogatban kanyarkutyaként futott a sok korábbi eredményes sprintversenyen részt vett veterán Bel-Ami, aki sportkutyához méltó módon, a versenypályán ünnepelte a 10-ik születésnapját” – írja a bakonyihírek.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Nero – a hűséges pénzszállító

A plébános, aki magyar színekben világbajnok lett hatkutyás fogatával

A hős Balto igaz története

Az aranyláz kutyái

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: bakonyihirek.hu
A cikken belüli képek a világbajnokság képei
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...