20 percig élesztették újra a kiskutyát a tűzoltók

Egy portréfotós figyelt fel a tűzoltókra, akik épp egy kigyulladt házba rohantak be. Nem tudta előre, hogy egy megható életmentést is meg fog örökíteni kamerájával. Andrew Klein tűzoltós azonnal bevonult a kutyás hősök közé azzal, hogy 20 perc után sem adta fel a kutya megmentését.

Pár napja gyulladt ki a ház, ahol Marley él gazdájával. A kutya bent ragadt az épületben. Billy Fernando portréfotós épp arra autózott, mikor meglátta a tűzoltókat bemenni a házba, így úgy döntött, megörökíti munkájuk veszélyes pillanatait.

„Ahogy ott álltam, láttam, hogy Mr. Klein valamit cipel a karjaiban, ahogy rohan kifelé. Csak később ismertem fel, hogy egy kiskutya volt az ölében, aki bent ragadt a tűzben. Nem mozdult, nem volt eszméleténél” – mesélte a fotós.

Klein oxigén maszkkal próbálta magához téríteni Marley-t, de sajnos a kutya nem reagált, így a tűzoltó azonnal tudta, mit kell tennie.

Egy perc múlva minden habozás nélkül megkezdte a szájból szájba lélegeztetést a kutyánál. Marley gazdája a tűzoltók mellett állt, rettegve nézte, hogy kutyája hosszú perceken keresztül nem reagál semmilyen segítségre.

Klein, bár láthatólag kimerült, nem adta fel az életmentést. Egyszerűen hihetetlen: 20 teljes percnyi erőfeszítés után az élettelen állat egyszer csak elkezdett lassan egyedül levegőt venni. Még a fotós is elsírta magát a látottakon, akkora megkönnyebbülést érzett mindenki.

A tűzoltók munkájukhoz való hozzáállása mindig is példakép lehet az emberek szemében, de az, hogy az elszántság, amellyel egy kutya életét mentik ugyanaz, mintha egy ember életét mentenék, egyszerűen tiszteletreméltó.

Talán ez egy átlagos hétköznap egy tűzoltónak, de Marley gazdája biztosan nem felejti el a napot, mikor visszahozták az életbe kedvencét, így a Nemzetközi Kölyök Napon visszamentek Klein tűzoltóhoz és társaihoz, és személyesen is megköszönték, hogy a közös életük folytatódhatott.

 

Nem egyedi eset a fenti, tavaly egy román tűzoltó illetve a nyíregyházi lánglovagok is megmentettek négylábú életeket. De a kútba esett vagy a gazdikereső kutyákat sem hagyják segítség nélkül.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...