Nem hagyta, hogy még egy éjszakát a menhelyen töltsön a 18 évesen leadott kutya

Julep 18 évesen egyik napról a másikra menhelyen találta magát. Szeretett gazdája elhunyt, a család pedig nem vállalta az ellátását. Ő a legidősebb kutya, aki bekerült, mégis volt egy ember, aki nem hagyta, hogy még egy éjszakát a menhelyen töltsön ennyi évvel a háta mögött. 

Julep boldog és hosszú életet tudhatott maga mögött, aminek azonban még nincs vége. A menhely aktívan próbált tenni érte, hogy a matuzsálemi kutya mielőbb kikerüljön valahogy a menhelyről. A dolgozók igyekeztek hinni benne, hogy mindenkinek megvan a párja az életben, és Julep-re is rátalálhat egy új, szerető gazda.

Hamarosan meg is lett: Wayne Lerch nem sokkal korábban vesztette el 11 éves kutyáját, Jasmine-t, és nagyon megindította az öreg kutya története. Olyannyira, hogy másnap már nyitás előtt az örökbefogadó központ előtt várakozott.  

Wayne ugyan igyekezett pár óvintézkedést tenni, hogy elkerüljön egy elhamarkodott döntést, például motoron érkezett a menhelyre, hogy ne tudja azonnal elhozni Julep-et, de ahogy meglátta a kutyát, csak ennyit mondott: „Azonnal tudtam”.

És hazament az autójáért. A kutyának csupán egy hónapot kellett bent töltenie, Wayne és ő együtt távoztak az örökbefogadó központból.

A menhely dolgozói megkönnyezték azt a megható kapcsolatot, ami azonnal kialakult Wayne és az idős állat között. Wayne azóta jelezte: az első napok zökkenőmentesen zajlottak, Julep sokat segít neki, hogy fel tudja dolgozni kutyája elvesztését, és közben úgy érezheti magát, mint egy kismalac a dagonyában. Mivel Wayne tudja, hogy Julep sem lehet vele sokáig, így szeretné különlegessé tenni az utolsó idejét. Mára a legkülönlegesebb programok az életükben a séták és a délutáni pihenők.

„Nem hagyhattam, hogy még egy éjszakát a menhelyen töltsön. Ugyanannyira megmentett engem, mint ahogy én segítettem rajta” – mondja Wayne.

 

Idős kutyák minden mennyiségben:

Még mindig jó erőben Zsiga, a 21 éves labrador

Aki nem tudja abbahagyni az idős állat örökbe fogadását

Nincs ennél meghatóbb idős kutya fotósorozat

Meglepte örökbefogadóit az öreg kutya

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...