Saját KB bal
Saját KB jobb

Balogh Ottó kénytelen volt feladni a versenyt

A 12 napig nem szűnő láz, mely életenergiáit túlságosan lecsökkentette, végül megakadályozta Balogh Ottót, hogy teljesítse a legnagyobb szánhúzó versenyt. Szombaton még gyógyszerek segítségével elindult a ceremoniális starton, de érezte: már nincs miben reménykedni.

Ezzel lehetetlen volt teljesítési eséllyel nekivágni a világ legkeményebb, extrém sportversenyének.

„Örülök, hogy „eseménytelenül ” lehoztam a 17 km-t, mert a szánomban volt egy 9 éves kislány bukósisak nélkül, de végtelenül kimerültem ettől a nagy falatnak nem mondható szakasztól. Ott lett 100% biztos, hogy vége, ez az Iditarod ennyi volt” – írja Ottó közösségi oldalán. – „Érzelmileg, lelkileg hogy mekkora csalódás… hagyjuk is a szavakat, jelzőket, mert kevesek lesznek. A lelkiismeretem tiszta, a kutyacsapatom maximálisan felkészült Dallas tervével és az én kivitelezésemmel. Bárhogy szeretném bántani magam, hogy „miért nyeltem be a vírust”, „miért most” , „miért fertőződött felül még bakteriálisan is” stb- szóljon aki ilyet időzíteni tudja.

El kell fogadjam, hogy ez óriási pofon a sorstól, úgy érzem, „elvették tőlem” – no nem a finish-t, hanem az egészért való 10 napos küzdést, és helyette adtak egy olyan 12 napos küzdést, ami, megkockáztatom, számomra nehezebb volt, és max. az lesz a jutalom a végén, ha helyreáll az egészségem – sajnos nem lesz könnyű. … Szombaton végleg eldőlt, hogy ezt nem bírom így – ennyi volt.”

Ottó igyekszik arra jutni, hogy ez egy bölcsesség: valami miatt nem kellett most ott lennie. A tavalyi kvalifikáció több évig feljogosítja, hogy induljon az Iditarod-on. Ám döntést erről még nem hozott.

 

 

Gratulálunk Ottó, köszönjük, hogy betegen is képviselted hazánkat a startnál, minél gyorsabb felépülést kívánunk, és hajrá!

 

Az Ottóval készült korábbi beszélgetést ide kattintva elolvashatjátok.

És hírek egy korábbi Iditarodról itt.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...