885 ezer dollárt kell fizetnie a városnak a család lelőtt kutyájáért

Még 2006-ban egy connecticut-i városban a rendőrök lelőttek egy bernáthegyit a család saját kertjében, ráadásul 12 éves kislányuk szeme láttára. Mostanra született meg a döntés a kártérítésről. 

A rendőrség bejelentést kapott egy illegális fegyverbirtoklás ügyében, a nyomozás során ezután figyelmeztetés nélkül bementek Glen Harris ingatlanára.

Mikor a környéken nem találtak semmi csempészetre utaló jelet, elindultak kifelé. Akkor ért haza a család 12 éves kislánya az iskolából, aki elengedte Seven-t, a 3 éves bernáthegyijüket. Seven morogni kezdett az idegenekre, megindult feléjük, mire az egyik rendőr halálos lövést adott le rá a kislány szeme láttára.

A lány ma már felnőtt nő, de nagyon erős lelki traumát élt át akkor, amelynek utóhatásai a mai napig elkísérik az életében.

Harris, a tulajdonos beperelte a várost a történtekért, de első körben elutasították keresetét arra hivatkozva, hogy a rendőrségnek joga van előzetes engedélykérés nélkül bárhova behatolni, ha egy ügyben nyomoznak.

Végül egy hosszadalmas pereskedés után a város 885 ezer dollár (több mint 259 millió forint) kártérítést fizet a családnak, aminek közel háromnegyede valószínűleg a perköltségeket fogja fedezni. A két rendőrt nem vonták felelősségre.

 

Egyéb külföldi híreink:

Kutyáját akarta megmenteni, bepancsolt a kengurunak

Kimentette a kutyát a nem létező tűzből

Utánfutóhoz láncolva vitte kutyáját az autópályán

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Huffington post
A fotók illusztrációk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...