Picasso senkinek sem kellett

Picasso egy szaporítónál született, de furcsa kinézete miatt senki nem akarta megvenni. Így az ember azonnal felvetette a helyi menhely altatási listájára. Nemsokára korábban már eladott, egészséges testvére, Pablo is a listára került.

 

Egy születési rendellenesség miatt Picasso felső és alsó állkapcsa ellenkező irányba fordult egymáshoz képest, így orra is félre csúszik. Bár az evés kisebb nehézséget okoz neki, egyébként pont olyan egészséges és életerős, mint más társai.

A Luvable Dog Rescue nevű szervezet gyakran szállít el más menhelyekről esélytelennek tartott kutyákat. Egyik önkéntesük hívta fel a figyelmet a különös kinézetű kutyára és testvérére.

Liesl Wilhardt, a szervezet vezetője beleszeretett a fura fejű kutya szomorú, meleg tekintetébe, és amint megtudta, hogy altatásra vár, azonnal áthozatta a testvérpárt. Eszébe sem jutott volna hátra hagyni az egészséges Pablo-t. Mikor megérkeztek, minden dolgozó elsőre látta: mindketten imádnivalóak, bújósak, és hihetetlenül szeretik egymást.

Furcsa módon Picasso sokkal inkább aktív és nyitott, normális kinézetű testvére sokkal szégyenlősebb. Picasso még egy műtétre vár, amikor eltávolítják a szájpadlását nyomó fogat, ezután pedig megkezdődhet a gazdikeresés – természetesen csakis együtt.

 

Más furcsa kutyák:

Loubi végig ölelte már fél New York-ot

Lebukott a Balaton szeletet lopó kutya, de még szabadlábon van

Bengáli tigriskölyköket fogadott örökbe a kutya

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...