Saját KB bal
Saját KB jobb

A brit gazdik 40 százaléka saját életét is kockáztatná kedvencéért

Közel 1000, különböző házikedvenceket tartó embert kérdeztek meg egy felmérés során. Olyan szituációkról kellett döntést hozniuk, hogy beszaladnának-e egy égő házba vagy a tengerbe ugranának a kedvencük után. 42% válaszolt gondolkodás nélkül azonnali igennel.

A válaszolók negyede azt is gondolja, hogy szakítana aktuális párjával, ha az nem jönne ki kedvencével. Tízből egy házasember akár a válást is fontolóra venné, ha férje – felesége ultimátumot adna például a kutyájukra: „ő vagy én”.

A briteket igazán állatszeretőnek tarthatjuk a maguk 9 millió kutyájával, 8 millió macskával, közel 1 millió nyúllal és a nagyjából 7 billió fonttal, amit rájuk költenek.

A megkérdezettek 12%-a jelzálogot is felvenne a házára, ha egy költségesebb operációt kellene kifizetnie, 18%-uk pedig kedvezményezettnek jelölte meg kedvencét a végrendeletében.

„Igazán állatimádó nemzet vagyunk. Úgy látszik, az emberek és kedvenceik közötti kapocs nagyon mély és értékes. A gazdák soha nem voltak ennyire elhivatottak” – mondta Rachel Mulheron, a kutatás vezetője. A felmérést egyébként egy házikedvenc biztosítással foglalkozó cég megbízásából végezték.

Más, érdekes kutatásokról itt olvashatsz:

Egy kutatás szerint a kutyások hűségesebbek

Új klinikai kutatás a tüdőrák korai felismerésére

Kutatási eredmények bizonyítják: a kutya fiatalít

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...