3 órán át a földön ült segítő kutyájával, mert nem adták oda neki a lefoglalt helyét

Habár Lisa Baldock a vonatjegy megváltásakor jelezte, hogy segítő kutyával utazik, a siket nőnek még sem engedték, hogy leüljön, mivel állítólag nem volt elég szabad hely maga és halló kutyusa számára. Az őr felszólítására kénytelen volt a földön ülve végig utazni a 3 órás vonat utat kedvencével. Egy babakocsival utazó hölgy szintén a peronra szorult Lisa mellé. 

Lisánál 3 éves korában diagnosztizáltak súlyos hallás károsodást. Kutyája, Inca figyelmezteti a fontos hangokra illetve a lehetséges veszélyekre. A vonaton próbált beszélni a biztonsági őrrel, próbált ész érvekkel hatni rá, de elmondása szerint, mintha az őr nem is figyelt volna oda rá.

Lisa undorítónak nevezte azt, hogy ez előfordulhat. Videón posztolta az esetet, ami hatalmas felháborodást keltett, többek között, mert egy babakocsis anyuka is állva volt kénytelen megtenni a nem rövid utat.

„Még ha én hibáztam volna, akkor sem ez a megoldás, de jeleztem foglaláskor, hogy Inca is velem tart, ráadásul a segítőkutyám” – nyilatkozta Lisa, aki a vele történtekkel szeretné felhívni a figyelmet a hátrányokkal küzdő emberekhez való hozzáállásra.

A videó megjelenése után valahogy mégis sikerült Lisának és Incának helyet találni. A vasúti társaság szóvivője szerint ennek nem szabadott volna megtörténnie, nem szabadna, hogy egy utas ilyen élménnyel távozzon tőlük. Megkérték Lisát, vegye fel velük a kapcsolatot, hogy elnézést kérhessenek, és mielőbb kivizsgálják az ügyet.

 

Kutyák és emberek, akik szintén hátrányokkal élnek, de nem adják fel:

Így néz ki, mikor esküvője napján segítő kutyája nyugtatja meg a szorongással küzdő menyasszonyt

Beszélgetés az első magyar vakvezetőkutya-iskola vezetőjével

Nem lát, nem hall, mégis ő tanítja szintén vak és siket kutyatársát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...