Saját KB bal
Saját KB jobb

15 évesen elhunyt a pingvin kolóniát megmentő híres kutyák egyike

Az ausztrál Middle Island különleges kisméretű pingvin populációját 10 egyedre csökentették a rókák. Ekkor kezdtek alkalmazni abruzzo-i juhászkutyákat, hogy megvédjék e különleges fajt a kihalástól. Az egyikük Oddball, akiről filmet is rendeztek, most, 15 éves korában elhunyt. 

Alan Marsh, csirke tenyésztő arra képezte kutyáit, hogy az állatfarmját megóvja a ragadozóktól, az ő ötlete volt, hogy hasonló elvek alapján a pingvineket is őrizhetnék ezek a kutyák.

A projekt annyira sikeres lett, hogy a világ figyelme azonnal a kis szigetre irányult, és 2015-ben egy családi mozi is készült a történetről Oddball címmel.

A furcsaság a történetben, hogy Oddball, a kutya a film kapcsán lett világhírű, pedig ő mindössze két hetet töltött a szigeten, ellentétben olyan juhász kutyákkal, akik akár 9 évig is őrizték a kis pingvineket.


Részlet az Oddball című filmből

A hős kutyáknak hamarosan szobrot állítanak a városban. Nekik köszönhető, hogy a mindössze 10 pingvinre csökkent populáció már 2015-ben 150 egyedet számlált, és számuk azóta is emelkedik.

 

Ezeket is ajánljuk:

Jedi mentette meg a cukorbetegségben szenvedő Luke-ot a kómától

9 év után került vissza családjához az elveszett kutya

Élet egy halál után

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Guardian

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...