Jedi mentette meg a cukorbetegségben szenvedő Luke-ot a kómától

Jedi mentette meg a cukorbetegségben szenvedő Luke-ot a kómától

2017 FEB 09  |  Hírek

Ez nem a Star Wars egyik epizódja, de legalább annyira fantasztikus a történet. Jedi egy segítőkutya, aki előbb megérzi a 7 éves cukorbeteg gazdája állapotát lehelete illatából, mint a jelzőberendezés. Ő keltette fel álmából a családot, mikor Luke majdnem diabetikus kómába esett. 

Luke Kaliforniában él, már két évesen egyes típusú diabéteszt diagnosztizáltak nála. Egyik este lefeküdt aludni, előtte szülei megmérték a vércukor szintjét, ami akkor normál értéket mutatott. Éjszaka azonban hirtelen a vércukor szintje lezuhant, és egyre csökkent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mellette alvó Jedi azonnal észlelte a változást, mégpedig Luke leheletéből. A kutya azonnal a kisfiú szüleihez rohant, és jelezte: nagy a baj. Fel és leugrált az ágyról, majd ráfeküdt Luke édesanyjára, így ébresztette fel. Édeanyja a legtöbb rohamot rögzíti, így láthatjuk, Jedi milyen fantasztikus mun kát végez.

Luke vércukor szintjét naponta 10-15 alkalommal kell ellenőrizni, éjszaka legalább kétszer. Ezért sem értette Dorrie, az édesanya a kutya viselkedését, hiszen lefekvés előtt ellenőrizték, és kisfia minden értéke rendben volt.

Luke-nak van egy saját műszere, ami állandóan figyeli az értékeit, de Jedi annyira gyors, hogy amikor riasztotta a szülőket, a monitor még mindig megfelelő értéket mutatott, pedig akkorra már nagyon mélyre zuhant a kisfiú vércukor szintje.

Jedit úgy képezték ki, hogy ha érzékeli az értékek esését, akkor a mancsát a betegre teszi, vagy rohan segítséget hívni. Ha az érték túl alacsony, a kutya azt meghajlással jelzi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„5 perc alatt minden megváltozhat. Próbáljuk úgy élni az életünket, hogy ne mindig a cukorbetegség határozza meg, de sajnos előfordul, hogy a dolgok hirtelen rosszul alakulnak, és ez nagyon ijesztő. Szerencsére van nekünk egy saját Jedink! Az ő segítségével mindig le fogjuk győzni ezt a betegséget!” – mesélte Dorrie, Luke anyukája.

 

Más csodálatos megmenekülésekről itt olvashatsz:

Thor öt perccel korábban jelzi gazdája közelgő rohamát – így dolgoznak

Eltörte a nyakát – kutyája mentette meg a fagyhaláltól

Kutyája mentette meg a Down-szindrómás kisfiú életét

Az ausztrál kisfiúnak négylábú őrangyala van

                    

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail

Hozzászólás