Példátlan az összefogás a leégett menhely körül

Január 25-én gyulladt ki az Ebsegély kiskunlacházi menhelye. Az épületben 17 kennelben tartott 49 kutyából 44 meghalt, közülük 25 kölyök, illetve fiatal kutya. Az emberek azóta hatalmas összefogásról tesznek tanúbizonyságot. Egyetlen nap alatt több mint 3 millió forint érkezett a szervezet bakszámla számára, és a folytatáshoz szükséges tárgyi eszközök is folyamatosan úton vannak.

A keletkezett tűzben a kennelek, az ott tárolt kutya és macska eledelek, kisgépek, szerszámok, illetve az állatok tartásához szükséges egyéb eszközök pl.takarók is megsemmisültek. Az épület körülbelül 300 négyzetméter alapterületű, tégla szerkezetű, fa födém szerkezettel, benne az állatok melegen tartására használt száraz szalmával, takarókkal, fa kutyaházakkal, amelyek a keletkezett tüzet gyorsan táplálták. A több helyről érkező hivátásos tűzoltók a tüzet megfékezték. Az épület tetőszerkezete és teljes berendezése megsemmisült. A katasztrófa védelem másnap végezte el a tűzvizsgálati szemlét a hatóság által lezárt épületben – olvasható a menhely közösségi oldalán.

Az Ebsegély hálás a rengeteg segítségért. Annyi tárgyi adományt kaptak pár nap alatt, hogy már nem tudják elraktározni, így felhívták a figyelmet a többi, szintén nehéz helyzetben működő állatmentő szervezetre, és arra buzdítják az embereket, hogy nekik is juttassanak a felajánlott adományokból.

Kedves Emberek! Az Ebsegély nevében mindenkinek hálásan köszönjük, és nem tudjuk elégszer elmondani, hogy mennyire de mennyire hálásak vagyunk a sok segítségért, amit az elmúlt napokban tanúsítottatok! … A folyamatban lévő és lebeszélt adományokat, amiket még kapunk jövő hétig, még el tudjuk raktározni, de többet egyenlőre nem. Nagyon szépen megköszönjük az eddig kapott tárgyi adományokat! Lenne egy hatalmas kérésem viszont mindenkihez, aki gyűjt! Kérek szépen mindenkit, hogy gondoljatok mindenkire, akik velünk hasonlóan naponta mentik az állatokat és szükségük van rá! Akármilyen formában, de nekik is hatalmas segítség lenne! Jó lenne, ha mindenki érezhetné azt a szeretetet és törődést amit mi kaptunk tőletek ezekben a napokban! Bankszámlánkra érkező pénzadományokkal elkezdjük az újra építést, hogy minél hamarább újra tudjunk segíteni a kutyusoknak!” – olvashatjuk oldalukon.

Egy új garázst is felállíthattak, amit 16 szervezet a napokban közösen vásárolt meg számukra, egy mobilgarázst gyártó cég támogatásával együtt.

 

Ezeket is ajánljuk:

40 millió forint jut állatvédelemre a 2017-es költségvetésből

Irán első menhelye – 700 kutyával

Így ünnepelt a hawaii menhely, mikor az utolsó kutyát is örökbe adták

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Ebsegély Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...