Birkának mondta kutyáját egy férfi, hogy ne kelljen ebadót fizetnie

Egy Rostock-ban élő férfi azt állította kutyájáról, hogy egy birka, hogy ne kelljen ebadót fizetnie. Egy állatorvos kellett ahhoz, hogy biztosan eldöntsék. Hiába, amit a gazdi állít, tiszteletben kell tartani. Most adócsalás vádjával kell szembenéznie.

Észak-Kelet-Németországban szúrták ki a férfit sétáltatás közben, akinek kutyája nem viselte az engedélyt jelző bilétát, amit az ebadó megfizetésével kapnak meg a tulajdonosok. Amikor egy ellenőr számon kérte, a férfi váltig állította, hogy nem kutyája, hanem birkája van, akinek nem kell biléta. Így kénytelenek voltak bevonni a rendőrséget is.


Az ominózus kutya

A helyi ebadó összege lakhelytől és a kutya fajtájától függően évi 24 és 100 euró (7,500 és 30,000 forint) között változhat.

Másnap már a rendőrök keresték fel lakásán a férfit, de ő még akkor is azt állította: még ha viccesen is hangzik, neki bizony birkája van. Ekkor kihívták a hatósági állatorvost, aki minden kétséget kizáróan megállapította: a birka valójában kutya, sőt, egy spanyol vízikutya.

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy birka                                                                                                              Ez egy spanyol vízikutya

 

Így a férfinek most egy büntetéssel és egy jó kis adócsalási perrel is szembe kell majd néznie.

 

Ezeket is érdekesnek találhatod:

10 apuka előtte – utána, aki szerint kutya ide be nem teszi a lábát

Mutasd a horoszkópod, mutatjuk, épp mennyire érzed kutyául magad

Vírus vagy baktérium – most megérted, de közben halálra neveted magad

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dw.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...