Vincent, a tacskó, aki 17 kilóról fogyott le

A 7 éves kutyát állatvédők hozták el korábbi Houston-i otthonából, miután gazdája elhunyt. A tacskó akkor kórosan kövér volt, több mint 17 kilogrammot nyomott. A depresszió tüneteit mutatta, és súlya miatt olyan komoly egészségügyi problémákkal küzdött, mint az ízületi gyulladás, cukorbetegség és vesekárosodás. Segítőinek hála mára csodás átalakuláson ment keresztül.

Fogyása előtt még mellkasa is a földig ért, amitől szinte járni sem tudott.

A „kövér Vincent” néven megismert ebet azóta már a „Csontos Virsli” becenévre keresztelték, miután alig 8 hónap alatt 7 kilóra fogyott, hála az odafigyelésnek és a rendszeres mozgásnak.

Vinnie napi 30 percet úszik, és már képes hosszabb sétákra is csatlakozni a többi kutyához, ami heti hatszor „kötelező” a számára. Természetesen az étrendjén is változtattak: ételének egy részét egészséges zöldségek teszik ki, desszertnek pedig fogyasztott, azaz, mármint fagyasztott banánt kaphat.

Kutyáink megfelelő etetéséhez sok alternatíva közül választhatunk. Ám legyen az a nyers etetés módszere, vagy egy prémium minőségű táp, etethetjük vegyesen vagy kizárólag hússal, de semmilyen körülmények között ne hagyjuk, hogy kutyánk elhízzon, mert visszafordíthatatlan egészségügyi károkat okozhatunk neki, és csak orvosi vagy egyéb kezelésekkel fogjuk tudni szinten tartani állapotát.

Mindenképp ajánlatos valami állandó, aktív elfoglaltságot is választanunk neki.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: abcnews
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...