Ma Magyarországon német dogot kaphatunk tűzifáért

„Tűzifa csere érdekel” – sajnos nem ez az első hirdetés, amin fennakad a kutyabarátok szeme, és valószínűleg nem is az utolsó. Most egy német dog a csere tárgya – sajnos szó szerint.

„Kimagasló genetikával rendelkező német dog fajtiszta kutya eladó egy fedeztetés áráért!! Tűzifa csere érdekel. A hideg picit megviselte, de még mindig jó erőbe van. Egy nagyon picit megfogyott, de 1 hónap és visszaszedi. Minőségi tápon tartott.” – A hirdetés több sebből vérzik, hiszen ha a kutya „fajtiszta”, az csupán annyit tesz, hogy apja – anyja is 100%-ban kutya volt. De lenne ez a legnagyobb baj. Ami sokkal súlyosabb, hogy a kutya nem csak jogilag, de hétköznapokban is sok helyen pusztán egy vagyontárgy, már a tűzifa is értékesebb, mint szeretett társunk élete, és egy „minőségi” kutya vagy egy „minőségi”, elvileg szakmai hozzáértést igénylő fedeztetés is 20 ezerbe kerül. 

Már ma elviheti, ha akarja” – mondta a férfi a ripost.hu oldalnak. – „Nagyon barátságos, rendes kutya. De nincs fűtött részem, rettenetesen fázik, megviseli a hideg. Meg hát ő is fázik, mi is, mindannyian jobban járnánk a cserével. Van nekem másik kutyám is, minek nekem kettő? Ő most kétéves, még könnyen hozzászokik az új gazdájához. Jó vérvonalból való, nem adom drágán.”

Az is mélyen megrázó, hogy rengeteg ember valóban fázik. Bár ez csak magyarázat ebben a helyzetben, mentségnek nem jó. Sok kérdést fel tudnánk tenni, de valójában nincs mit mondani.

Talán csak egy mondatot, amiben minden benne van:

„A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: jófogás.hu
ripost.hu
 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...