A kutyabarát Tóth Tamás lett az év parasportolója

A kutyabarát Tóth Tamás lett az év parasportolója

2017 JAN 16  |  Hírek

A héten ünnepélyes keretek között átadták a Magyar Sportújságírók Szövetsége által megválasztott "2016-os év sportolója" elismeréseket. A szavazatok alapján a férfi parasportolók közül Tóth Tamást találták érdemesnek a címre. Tamás nem csupán paralimpiai bajnok, de nagyszívű kutyabarát is.

Tamás Rióban 100 m hátúszásban aranyérmet, 100 m gyorson pedig bronzérmet szerzett Magyarországnak, korábban kétszeres paralimpiai ezüstéremmel is büszkélkedhet.

A sikeres úszó arra is szakított időt, hogy a Vigyél Haza Alapítvány idei, kutyás naptárában szerepeljen, hogy ezzel is segítse az árva kutyák örökbe adását. Mását, a nyolc hónapos keverék kislányt és fiú testvérét augusztus elején, együtt adták le a XVII. kerületi Önkormányzat kennelébe. Azóta Ildikó, és kislánya, Eszter örökbe fogadta. Ő szerepel a naptár egyik oldalán Tamással.


Mása és új gazdija, Eszter a sportolókkal: TóthTamással és Sors Tamás Kétszeres paralimpiai bajnokkal, többszörös paralimpiai ezüst-és bronzérmes, Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes úszóval, a naptár fotózás szünetében
 

Gratulálunk Tamásnak, és köszönjük, hogy Ő is fontosnak érzi a gazdára váró kutyák népszerűsítését.

 

Még több sport:

Olimpikonjaink és paralimpikonjaink siettek az árva kutyák segítségére

Kivágó Arnold lett az Év Sportolója Mogyoródon

Egy kicsit másképp a női vízilabda válogatott tagjairól

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás