Nem tudott járni, amíg meg nem ismerte a német dogot

Egy kislány, Bella Burton különleges rendellenességben szenved, amely megakadályozza, hogy csontjai megfelelően fejlődjenek. Minden mozgás igazi kihívás volt a számára, mielőtt megismerte George-ot. A német dog megengedte, hogy a hátára támaszkodva sétáljon, így Bella azóta már biciklizik.

Bella két éves kora óta ún. Morquio szindrómával él, amely akár törpeséghez is vezethet, és még a sétát is szinte lehetetlenné teszi. A kislány 11 évesen csak 106 centiméter, és valószínűleg már nem nő tovább. 

Egy éve végül megismerte George-t, de ekkor még mankóval vagy kerekesszékkel volt kénytelen közlekedni. George megengedi, hogy rátámaszkodjon, így Bella lábai elkezdtek erősödni.

Egyszerűen mindent imádok benne” – mondja Bella. George az iskolába is elkíséri. – „Ő mindig ott van nekem, és akármikor szomorúnak érzem magam, jön, és hozzá bújhatok.” George ugyan tartott a víztől, még a vízi programokon is szemrebbenés nélkül részt vesz, mivel a kislány imádja.

A Service Dog Project során több mint 100 német dogot képeztek ki különböző egyensúly zavarokkal küzdő emberek számára. George Bella műtéti lábadozásai alatt is mellette lehet.

A leggyönyörűbb a történetben, hogy Bella George segítségével nem csak a mozgás szabadságát kapta vissza, de egy nagy adag önbizalmat is: egy kicsit végre hétköznapi gyereknek érezheti magát. Történetük annyira megható, hogy – természetesen közös – közösségi oldalukon már több mint 20,000 követőjük van.

 

Ezeket is ajánljuk:

A család kutyája hívta fel a figyelmet a kislány betegségére

Nem talált munkát segítőkutyája miatt, felvették mindkettőjüket

A gazdám jobb mancsa vagyok

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: People
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...