Tornóczky Anita problémákkal küzdő kutyáknak segít

Tornóczky Anita 10 éve aktív állatmentő, a kutyabarát.hu pályázatának szavazásán a zsűri az Év Kutyabarát Emberének választotta 2015-ben. Most okleveles habilitációs kutyakiképzőként vesz részt évente több száz állat, zömében kutya mentésében, gyógyításában, rehabilitálásában, akinek egy része saját otthonában kezdi meg új életét.

Folyamatosan borzalmas előéletű és egészségi állapotú, információhiányos, szocializálatlan kutyák kerülnek hozzám, akiket gyógyítanom kell, integrálnom kell a falkámba és egy élhető életbe. Ebben természetesen a saját kutyáim is sokat segítenek, akik hol türelmesen, hol kicsit keményebben, de egyértelmű szabályokat mutatnak az újonnan érkezőknek, legyen az egy ivaros pitbull kan, vagy egy pár hetes kölyök.” – írja Anita új honlapján.

Jelenleg is több kutyával él, számuk szinte naponta változik. Egyik kutyája végzett terápiás kutya, 3 agility versenyeken indul jó eredménnyel, és jelenleg 5 eb vár gazdára Anitánál.

A legfontosabb dolog, hogy elfogadjuk azt, hogy a kutyánk nem fog “jól” viselkedni, ha nem érzi azt, hogy képesek vagyunk neki biztonságot nyújtani. Nincs megoldhatatlan nevelési feladat, ha van türelem, szabályok és következetesség és nincs rossz kutya.”

Anitát és a kutyás területeket, amelyeken segítségért fordulhattok hozzá, megtaláljátok az új honlapján.

                       

 

 (kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...